reklam reklam reklam
Ana Sayfa Yazarlar 7.06.2018 1672 Görüntüleme
Mehmet Mahmut YILDIZ

ŞAHLANIŞ HAREKETİ GENEL BAŞKANI

Hoşgörü Seçimi

24 Hazirana sayılı günler kala siyasi tartışmaların, hakaretlerinde en üst seviyeye çıktığını görmekteyiz. En gergin ve sert tartışmaların olduğu bir seçim yaşıyoruz. Derin bir üzüntü içerisindeyiz.

İktidara ve Muhalefete itidal çağrısında bulunuyoruz. Bu millet bizim, bu devlet bizim, bu halkı bir birine düşman etmeyin. Abi- kardeşi ve baba-oğulu bir birine düşman etmeyin. Kardeşliğimize zarar vermeyin. Herkes ne konuştuğuna dikkat etsin. Bu seçimde geçecek ama biz yine bu topraklarda kardeşçe yaşamaya devam edeceğiz. Kardeşlik hukukumuza zarar vermeyelim.

Bu coğrafya da güçlü millet ve medeniyet geleneğine sahip bir millet olarak, milli ve manevi değerlerimizi günlük siyasi hesaplara kurban etmeyelim. Kim kazanırsa kazansın, kim gelirse gelsin ama kardeşliğimiz kıyamete kadar devam etsin. Hoca Ahmet Yesevi, Hacı Bektaşi Veli, Mevlana, Yunus Emre, Şeyh Edebali, Ahi Evran gibi Anadolu’yu mayalayan gönül sultanlarının bu coğrafyaya ektiği sevgi ve muhabbet tohumlarını koruyalım ve geliştirelim, bize yakışan budur.

Dünya büyük olayların başlayacağı bir döneme girerken bölünmeyelim, parçalanmayalım. Bir olalım, birleşelim, daha güçlü olalım. Irak ve Suriye perişan oldu. Sıra Iran da, yakında Irana da askeri operasyon başlayacak ve sonrasında Türkiye Hedef’te, bunları bildiğimiz halde hala neyin kavgasındayız. Bu kavga neden? Bu bölünme neden?

Türk-Kürt-Arap-Acem-Laz-Çerkes-Boşnak-Pomak-Alevi-Sünni-Dindar-Laik-Sağ-Sol-Iktidar-Muhalefet hep bir değil miyiz? Bir birimizden farkımız sadece adımız değil mi? Bu coğrafyada aynı gönül sofrasına hep birlikte oturmadık mı? Acilen kuruluş ayarlarımıza dönelim. Acilen özümüze dönelim. Ahi Teşkilatlarında, gönül sofralarında ekmeğimizi böldük ama bu milleti böldürmedik, yine böldürmeyeceğiz.!

Bütün siyasilere çağrımız; birkaç oy, birkaç vekil, bir koltuk için bin yıllık kardeşliğimize zarar vermeyin ama kendinize çekidüzen verin.

Merhum Akif’in “girmeden tefrika bir millete düşman giremez, toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez” ifadesini hatırlatmada yarar görüyorum. Sevgi ve muhabbetle…

Yorumlar

İlginizi çekebilir

BUGÜN LGS SINAV GÜNÜ

BUGÜN LGS SINAV GÜNÜ

Tema Tasarım | AnatoliaWeb