reklam
Ana Sayfa Kültür - Sanat, son dakika, Sür Manşet 14 Mayıs 2018 2505 Görüntüleme

Karma 6 sergisi açıldı

Gülin Hayat Topdemir önderliğinde BEDES Atölyesinde çalışan 6 sanatçının son 2 yıla ait eserlerinin sunulduğu, Karma 6 sergisi açıldı.

Gülin Hayat Topdemir önderliğinde BEDES Atölyesinde çalışan 6 sanatçının son 2 yıla ait eserlerinin sunulduğu, Karma 6 sergisi açıldı.

AcarBLU ‘da 11 – 13 Mayıs tarihleri yer alan 2018 Karma Resim Sergisi’nde, genel olarak tuval üzerine yağlıboya eserler ve ahşap üzerine boyutlu çalışmalar bulunuyor.  Akademik bir üslupla başlayan Atölye zaman içinde karakterlerini ortaya koyan üsluplara bürünmüş; soyutlamalara, farklı malzeme kullanımlarına, enstalasyonlara dönüşmüş.

Nilgün Demir, Nergis Doster, Asuman İnal, Figen Ongun, Sibel Taşındı, Bahar Toktamış isimli sanatçıların eserlerinin bulunduğu sergide figürün, kadının farklı yorumlarını görülüyor.

Çöp adamlardan kompoze edilmiş 3 boyutlu hikayeler, empresyonist portreler, Botero’nun şişko kadınlarını andıran özgün yorumlar yapılan eserler sunulan KARMA 6 sergisinde 50’ye yakın eser sergileniyor.

Ressam Gülin Hayat Topdemir öğrencilerinin eserlerini Beykoz Olay Gazetesine şöyle yorumluyor:

“Sergide genel olarak tuval üzerine yağlıboya eserler ve ahşap üzerine boyutlu çalışmalar görüyoruz.   Usta çırak inancıyla işleyen atölyeden çıkan eserlerin her biri birbirinden farklı karakterlerin ortaya koyduğu içselleştirilmiş eserler. Hangi eserin kime ait olduğunu sormanıza gerek yok. Her sanatçı kendi tarzını gösteriyor.”

“Serginin genel havasında gözlemlenen hem empresyonist, doğadan alıntıların soyutlamaları hem de surreal yansımalar. Algıladığınız bazen peyzaj olabilir, bazen de atmosfere yayılan renk, açık koyu ile kompoze edilmiş bir tasarım. Bir yandan izlenimci bir yandan modernist.”

“Sergide figürün, kadının farklı yorumlarını görüyoruz. Çöp adamlardan kompoze edilmiş 3 boyutlu hikayeler, Empresyonist portreler, Botero’nun şişko kadınlarını andıran özgün yorumlar. Ayrıca makro çalışmalar diyebileceğimiz bir çark ve zincir detayları gibi.”

Yorumlar

İlginizi çekebilir

Beykoz Ebru Günü Kutlandı

Beykoz Ebru Günü Kutlandı

Tema Tasarım | AnatoliaWeb