reklam
reklam reklam reklam
Ana Sayfa Yazarlar 3.02.2018 1517 Görüntüleme

CHP KURULTAYINDAN UMUDUMUZ

Bir Memleket Sevdalısı ve Cumhuriyet Halk Partisi üyesi olarak herkesin hissettiği fakat dile getirmekten çekindiği şeyleri açıkça yazmak gerekiyor. En azından yıllardır çeşitli şekillerde ve çözüm önerileriyle (üstelik önceki İstanbul İl Kongre delegelerinin oy birliğiyle kabul edilen) aşağıda bir kaçından bahsedeceğim sorunlara bir kez daha dikkat çekmeye çalışacağım.

Siyasi tarihimizin en köklü partisi olan Cumhuriyet Halk Partisinin daha geniş kitlelere umut vermesi amacıyla 3 – 4 Şubat 2018 tarihinde yapılacak Kurultayının bir fırsat olması arzusundayım. Parti içi seçim sisteminde suiistimal edilen yöntemlerin düzeltilmesi, gerçekten seçmen kitlesinin temsil edildiği, çalışanla çalışmayanın şeffaflıkla belirlendiği, yapılacak görevlere uygun ve yeterli kişilerin seçildiği, aynı şekilde adayların belirlendiği bir Cumhuriyet Halk Partisi özlemindeyim. Parti içi yönetimlere aday olanların kendi seçicilerini belirleme çabalarının parti üyeleri ve seçmenleri nezdinde umutsuzluğa hatta küskünlüklere yol açmaktadır.

Yerel ve genel seçimlerde aday belirlenme yöntemlerinin gelişigüzel, her defasında demokrasi adına talip olduğu göreve uygun olmayan çeşitli ilişkiler ile demokratik görünümlü bir şekilde belirlenmesi engellenmelidir. Olası bir iktidar durumunda kabinede olacak hangi görevleri icra edeceği belli kişilerin çokluğu ve bu kişilerin halk nezdinde yeterliliği kabul görmüş olması umutları arttıracaktır.  Kaç delegeye hükmedeceğinden çok, talip olduğu görevlerdeki yetkinliği esas alınmış bir yapının seçmenlerimize vereceği umudun iktidarı getirmesi kaçınılmazdır. Kaldı ki önümüzdeki Başkanlık seçimlerinde iktidar olmaktan daha da önemli olan rejim değişikliğinin oylanacak olmasıdır.

3 – 4 Şubat 2018 tarihinde yapılacak Kurultayda kimin genel başkan olacağı çok önemli değildir. Sorun Cumhuriyet Halk Partisinin bozuk düzeninin düzelip düzelmeyeceği, seçmene ve daha da geniş kitlelere umut verip vermeyeceğidir. Tek adam rejimine karşı olup finansmanı nasıl olduğu belirsiz, üstlendiği görevleri yerine getirmekte yetersiz, memleketimizi yönetecek kişilerin nasıl belirleneceği bilinmeyen bir düzende umut verecek bir yapının oluşması imkânsızdır.

Gelin bu kurultay bozuk düzeni düzeltme yolunda bir umut olsun, tarihi sorumluluğumuzun bilincinde gelecek seçimlerde seçilebilme yarışından çok, gelecek nesillerimizin aydınlık yarınları için çalışanların yarışı olsun. Başkanlık sistemine karşı olup ilçe, il ve genel merkez yönetimlerinde oluşan patronlu başkanlık sistemine bir son verilsin. Güncel gelişmeler karşısında muhalefet söylemleri yanı sıra geleceği planlamış, bozuk düzeni değiştirmeye niyetli, göreve geldiğinde aydınlık yarınlarımız için canla başla çalışacak yetkin kadroları oluşturan bir kurultay olmasını dileriz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerinin yılmaz bekçileri olan bizler memleketin aydınlık yarınlara ulaşmasındaki en önemli kurumun, onun da emaneti olan Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu bilincindeyiz. Bu bilinçle Cumhuriyet Halk Partisi düzelmeden memleketimiz içine düştüğü bu vahim durumdan çıkarmayacağı da ortadır. Kurultayın parlamenter sisteme geri dönüş ve iktidara giden yolda hayırlı ve uğurlu olması dileklerimizi ve umutlarımızı bildiririm.

02.02.2018

Gökhan Taneri Vural

Yorumlar

İlginizi çekebilir

GRAND TÜRK

GRAND TÜRK

Tema Tasarım | AnatoliaWeb