DOLAR
Alış:
Satış:
EURO
Alış:
Satış:
GBP
Alış:
Satış:
Türkiye Gündemine Dair Birkaç Söz
Son günlerde kamuoyunu meşgul eden sahte diploma skandalı, aslında yüzeyde görünen bir çöküşün sadece küçük bir yansımasıdır. Eğitim sistemimizin yıllardır süregelen niteliğe değil, niceliğe odaklı yaklaşımı; Avrupa Birliği’ne uyum adı altında şekilci uygulamalarla yüksek okuryazarlık oranları hedeflenirken, eğitimde derinlik ve kalite göz ardı edilmiştir.
Bugün geldiğimiz noktada, diplomayı kazanç kapısına dönüştüren yapılar, sistemin zafiyetlerinden beslenmekte ve toplumu içten içe çürütmektedir. Bu sadece bireysel ahlak sorunu değil, devletin eğitim ve denetim politikalarının zaafıdır.
Öte yandan, Türkiye’nin terörle mücadelesi, sadece dağlarda verilen silahlı bir mücadele olmaktan çıkmış; süper güç devletlerin gölgesinde, kirli pazarlıkların döndüğü diplomatik bir satranç halini almıştır. Bu süreçte “bebek katiliyle” dolaylı veya dolaysız muhatap olunması, kamu vicdanını derinden yaralamaktadır.
Perde arkasında neler olup bittiğini bilmek halkın hakkıdır. Türkiye’nin geleceğini ilgilendiren bu hayati meselelerde şeffaflık, adalet ve milli duruş vazgeçilmez olmalıdır.
Sorular birikiyor, cevaplar yetersiz. Bu karanlık bulutları ancak doğrularla ve cesaretle dağıtabiliriz. Eğitimde nitelik, siyasette ilkeli duruş, adalette tarafsızlık olmazsa olmazımızdır.
Saygılarımla
Mehmet Mahmut Yıldız
Şahlanış Partisi Kurucu Genel Başkanı
Yorumlar
Benzer Yazılar
-
Beykoz’da Bayram Öncesi Gıda Denetimleri Sıklaştırıldı
-
Beykoz Belediyesi Hentbol Takımı, Mihalıççık’ı 36-34 Mağlup Etti
-
Beykoz Merkez’de Geleneksel Halk İftarı Yoğun Katılımla Gerçekleşti
-
Fatih Ürkmezer Roman Vatandaşlarla İftar Sofrasında Buluştu
-
Burak Özçivit Beykoz’da Gençlerle Buluştu
-
18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ ve ŞEHİTLER GÜNÜ
-
Anahtar Parti Beykoz İlçe Başkanı Onur Kaya’dan Belediye Tesisleriyle İlgili Açıklama
-
Ortaçeşmespor Ailesi Geleneksel İftarda Buluştu
-
CHP Beykoz İlçe Başkanı Düzgün’den Gül’ün İstifasına Açıklama
-
İYİ Partili Akburak Beykoz’da Vatandaşlarla Buluştu
-
Beykoz Üniversitesi’nde Ramazan Şenliği: Nahıl Geleneği Kampüste Canlandı
-
Beykoz Belediyesi’nden Baklacı’da 181 Milyon TL’lik Arsa Satışı