reklam
reklam reklam reklam
Ana Sayfa Kültür - Sanat, Sür Manşet 7 Ocak 2022 1340 Görüntüleme

Ahmet Mithat Efendi’yi Okudular Altını Aldılar

Türk Edebiyatı’nın büyük yazarı Ahmet Mithat Efendi’nin 109. vefat yıl dönümü dolayısıyla, en verimli yıllarını geçirdiği Beykoz’da düzenlenen “Ahmet Mithat Efendi Okumaları” etkinliğinde dereceye giren öğrenciler altınla ödüllendirildi.

Türk Edebiyatı’nın büyük yazarı Ahmet Mithat Efendi’nin 109. vefat yıl dönümü dolayısıyla, en verimli yıllarını geçirdiği Beykoz’da düzenlenen “Ahmet Mithat Efendi Okumaları” etkinliğinde dereceye giren öğrenciler altınla ödüllendirildi.
Beykoz Kaymakamlığı, Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Beykoz Belediyesi tarafından ilçenin simge şahsiyetlerini ve değerlerini tanıtmak üzere lise öğrencilerinin katılımına açık gerçekleşen “Ahmet Mithat Efendi Okumaları” etkinliğiyle kitap okumayı teşvik de amaçlandı. Beykoz’da yaşayan 570 öğrencinin katıldığı proje kapsamında yazarın “Felatun Bey ve Rakım Efendi” Kitabı’nı okuyanlar arasında yapılan sınav sonucunda dereceye giren 25 katılımcı törenle ödüllendirildi.

Ahmet Mithat Efendi Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül törenine, Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Sevcenur Aydın, ilçe protokolü okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. 200 Eser Yazdı

Ahmet Mithat Efendi’nin romancı, gazeteci, tiyatrocu, yayıncı ve müteşebbis yönlerinin tanıtıldığı programda ilk olarak TRT tarafından hazırlanan “Köklerin İzinde Belgeseli” gösterildi, gazete ve dergiler hariç 200 eser yazdığı vurgulandı.

İbrahim Canan Anadolu Lisesi’nden Buse Nur Melek’in birinci olduğu ve tam altın kazandığı yarışmada dereceye giren öğrencilere ödüllerini Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli ile Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Sevcenur Aydın verdi.

Sınavda ikinci olanlar yarım, üçüncü öğrenci çeyrek, dördüncüler de gram altın aldı.Beykoz’un Değerleri Tanıtılacak

Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli törende yaptığı konuşmada geçmişi inşa etmenin geleceği anlamakla mümkün olduğunu, öğrencilerin etkinliğe gösterdiği ilginin kendini memnun ettiğini ve ilçenin değerlerini tanıtmaya yönelik çalışmalara devam edeceklerini söyledi.

Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Sevcenur Aydın ise teknolojinin ön planda olduğu bir dönemde kitap okumayı tercih eden öğrencileri kutlayarak, Beykoz Belediyesi’ne, emeği geçen okullara ve herkese teşekkür etti.

Programa konuşmacı olarak katılan, İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Felsefesi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep Alpyağıl ise, Ahmet Mithat Efendi’nin felsefeden coğrafyaya, tarihten ilahiyata çok yönlü bir şahsiyet olduğunu vurgulayan bir söyleşi gerçekleştirdi.

Ahmet Mithat Efendi’nin TRT tarafından hazırlanan “Köklerin İzinde Belgeseli”nin gösterildiği programda, Celal Aras Anadolu Lisesi öğrencileri ise izleyiciler tarafından beğenilen bir oratoryo sundu.Sınavda Dereceye Giren Öğrenciler Şöyle:

BİRİNCİ

Buse Nur MELEK- İbrahim Canan Anadolu Lisesi

İKİNCİLER:

Sevdenur ŞENOĞLU – Celal Aras Anadolu Lisesi

Beyzanur DEMİR – Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi

Eda DERİCİ- Boğaziçi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Eslem Su TEKE- Boğaziçi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Anıl UZUNER- Ahmet Ferit İnal Anadolu Lisesi

ÜÇÜNCÜ:

Ömer ÖZDEMİR- Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi

DÖRÜNCÜLER:

Kardelen OCAK   – İbrahim Canan Anadolu Lisesi

İrem KILIÇ – Ahmet Ferit İnal Anadolu Lisesi

Edanur SANCAK – İbrahim Canan Anadolu Lisesi

Rümeysa SERENLİ – Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi

Feyza Nur BİLİR – Celal Aras Anadolu Lisesi

Nisanur ATA – Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi

Hilal AKSAMAZ – Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi

Hanife Sude MİNGA -Beykoz Anadolu İmam Hatip Lisesi

Büşra İlayda USLU -Boğaziçi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Rümeysa MERİÇ – Beykoz Anadolu Lisesi

Şermiyan Cihat ŞİTİ – İstanbul Üsküdar Lisesi

Gamze ALKAN – Boğaziçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Eren EKİZ – Ahmet Ferit İnal Anadolu Lisesi

Nuriye Esra GÜRLER – Boğaziçi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Şevval Nur ŞAHİN – Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi

Kardelen GÜL – Boğaziçi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Hatice Nil ÇAKIR – Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi

İrem ÇAKIR – Boğaziçi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb