reklam reklam reklam
Ana Sayfa Yazarlar 16.08.2019 1967 Görüntüleme

2019-2020 Cemil Usta Sezonu Başlıyor

Futbolseverlerin hasretle bekledikleri 2018-2019 futbol sezonu Trabzonspor’un eski oyuncularından Cemil Usta’nın adıyla Galatasaray ile Denizlispor arasında Denizli’de oynanacak olan maç ile başlayacak. Geçen sezon sonunda Akhisarspor, Bursaspor ve Büyükşehir Belediye Erzurumspor bir alt kümeye düşmüştü, onların yerini yeni sezonda Denizlispor, Gençlerbirliği ve Gazişehir Gaziantep takımları alacak. Süper lig takımları yeni sezonda Gazişehir Gaziantep hariç tamamı yerli hocalarla çalışırken Gazişehiri Romen hoca çalıştıracak.

2018-2019 sezonu 29 Aralık’ta devre arası tatiline girecek ve ikinci yarı ise 20 Ocak 2020 tarihinde başlayıp 17 Mayıs 2020 de sona erecek. Derbilerin ilki ligin 3.cü haftasında Fenerbahçe-Trabzonspor maçı ile başlayacak, 6.ncı hafta ise Fenerbahçe Galatasaray’a ve aynı hafta Beşiktaş da Trabzonspor’a konuk olacak. Ligin 9.ncu haftasında Beşiktaş Galatasaray’ı ağırlayacak, 13.ncü haftasında ise Galatasaray Trabzonspor’a gidecek ve ilk yarının son derbisi ise 16.ncı haftasında Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanacak.

1 Haziran tarihinden itibaren geçerli olan yeni futbol oyun kuralları yeni sezonda süper lig’de de uygulanacak. Bu kurallara göre;

Oyuncu değişikliğinde hakem tarafından aksi belirtilmedikçe, oyuncu sahayı en yakın sınır çizgisinden terk edecek.

Yedek kulübesinde ihlal yapan takımların yetkililerine hakem tarafından sarı veya kırmızı kart gösterilebilecek. İhlali yapan tespit edilemezse kart teknik sorumluya gösterilecek.

Oyun esnasında top hakeme çarpıp kaleye doğru yönelirse, takımın pozisyonunu değiştirirse veya umut vadeden atak başlatırsa, oyun topun hakeme çarptığı noktadan hakem atışıyla başlayacak.

Serbest vuruşta kurulan baraj esnasında hücum oyuncuları baraja en az bir metre uzaklıkta olacak.

Kasti ya da bir çarpma olsun elle atılan goller iptal edilecek. Elle oynamada el ve kolun pozisyonu belirleyici olacak. Omuz hizasından yukarıda ve açıktaki kola çarpan her topa elle oynama cezası verilecek.

Kale atışında, atışı kullanan takımın futbolcuları ceza sahası dışına çıkmasını beklemeden topla buluşabilecek.

Penaltı atışlarında, vuruş yapıldığı anda kalecinin en az bir ayağı çizgi üzerinde olacak. Kaleci atış öncesi hareketlenemeyecek, rakibin dikkatini bozacak hareketler yapamayacak.

Hakem atışında top, son oynayan takıma bırakılacak. Bu sırada futbolcular hakemden yaklaşık dört metre uzakta olacak.

Yeni sezon tüm futbolseverlerin gönlünce olmasını dilerim.

Hüseyin Demirel

Yorumlar

İlginizi çekebilir

GAZZE SOYKIRIMI- 1

GAZZE SOYKIRIMI- 1

Tema Tasarım | AnatoliaWeb