reklam reklam reklam
Ana Sayfa Yazarlar 19.02.2019 2146 Görüntüleme

“YÜRÜ YA KULUM”

Yalnız bir firmanın teklif vermesi üzerine “Rekabetin sağlanamadığı” gerekçesiyle 10 Aralık’ta iptal edilen İddaa ihalesini Demirören ile Las Vegas Merkezli Scientific Games’in oluşturduğu “Şans Girişim OGG” 10 yıllığına kazandı. Türkiye Futbol Federasyon başkanı Yıldırım Demirören’in ortağı olduğu oluşumun “iddaa” ihalesini kazanması sizce ne kadar etik ve doğrudur. Hem Federasyon başkanı olacak hem de iddaa ortağı olacaksın, bu dışarıdan bakıldığında hiçte güven telkin etmeyen bir durum yaratıyor. Neticede Allah Demirören gurubuna “Yürü Ya Kulum” dedi herhalde.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun Merkez Hakem Komitesi başkanı Yusuf Namoğlu ve ekibinin istifalarının ardından Sabri Çelik başkanlığında yeni atanan Merkez Hakem Kurulu’na tepkiler dinmek bilmiyor. Fenerbahçe taraftarlarının yıllar önce Fenerbahçe aleyhine attığı tweetler sebebiyle Hamza Mısır’a olan tepkilerinin ardından bir diğer MHK üyesi Hakan Sivriselvi’ye de eleştiriler gelmeye devam ediyor. Bilindiği üzere 2008 yılında oynanan Fenerbahçe – Kayserispor maçının ardından 2 yıl süreyle maç alamamış ve 2010 yılında ise hakemliği bırakmıştı.

“Spor yorumcusu Güntekin Onay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Hakan Sivriselvi’nin Bir daha herhangi bir stadyumun önünden geçmesi yasak olmalıydı” ifadelerini kullandı. Serdar Ali Çelikler de Hasan Doğan’ın TFF Başkanlığı esnasında hakemlikleri bitirilen Hakan Sivriselvi ve Hamza Mısır isimlerine büyük tepki gösterdi. Kaldı ki Türkiye Futbol Federasyonu 2008 yılında Hamza Mısır’a manevi tazminat davası açmıştı. Zaten tüm takımların hedefi haline gelmiş ve her kararında takımları memnun etmekten uzak ve tarafsızlığını yitirmiş hakem camiasının tekrar böyle tartışılması sezonun kalan kısmının ne kadar zor geçeceğini ortaya koyuyor.

Basketbolda ise geçen hafta 5 günde oynanan gerçekten zorlu ve çekişmeli 3 maç sonucunda Fenerbahçe Doğuş finalde Anadolu Efes’i yenerek Türkiye Kupasını kazandı.

Başakşehir ise Antalya’yı deplasmanda yenerek şampiyonluk için önemli bir virajı kolay geçti, oyundan çıkan tüm oyuncuların diğerlerini hırslandırması, maç içi azim ve anlayışları takım için hedef kenetlenmesinin ne kadar kuvvetli olduğunu gösteriyordu. 3 büyüklerle oynayacağı maçlara kadar bu farkla liderliklerini sürdürürlerse şampiyonluk Başakşehir’e oldukça yakınlaşır.

Sağlıklı ve Esen kalınız.

Hüseyin Demirel

 

Yorumlar

İlginizi çekebilir

İpek Yolu ve Türkiye

İpek Yolu ve Türkiye

Tema Tasarım | AnatoliaWeb