reklam reklam
Ana Sayfa Sür Manşet, Yaşam 11 Şubat 2018 2130 Görüntüleme

Kadastro Mağdurları Derneği Milletvekili Yakup Akkaya’yla toplantı düzenledi

Beykoz Yenimahalle ve Hekimbaşı Kadastro Mağdurları Derneği, CHP İstanbul Milletvekili Yakup Akkaya’yla toplantı düzenledi.

Beykoz Yenimahalle ve Hekimbaşı Kadastro Mağdurları Derneği, CHP İstanbul Milletvekili Yakup Akkaya’yla toplantı düzenledi.

Beykoz Yenimahalle ve Hekimbaşı Kadastro Mağdurları Derneği’nin düzenlediği toplantıya; CHP İstanbul Milletvekili Yakup Akkaya, CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün, CHP İlçe Başkan Yardımcısı Bahar Doğru, Yenimahalle Muhtarı Nevzat Cebeci, Tokatköy Muhtarı Galip Bekar ve vatandaşlar katıldı.

İstanbul Milletvekili Yakup Akkaya mahalle kahvesinde gerçekleşen düzenlenen toplantıda, vatandaşların barınma hakkının çözümüyle ilgili konuşuldu. İstanbul Milletvekili Yakup Akkaya bu konuda vatandaşın hakkını koruyan her türlü öneriye açık olduklarını söyledi.

CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün şunları dile getirdi: “Beykoz denildiğinde imar, mülkiyet bütün bunlar sorunlar yumağı halinde. Bir kısmı 2B’lerden dolayı çözüldü. Bir kısmı büyükşehirden alındı. Parça parça bir şeyler halloluyor. Burada en büyük sıkıntı, Ayazma ve Hekimbaşı’nda. Çözüme ulaştırma konusundaki mesele iyi niyet. Ben çözüleceğine inanıyorum.”

CHP İstanbul Milletvekili Yakup Akkaya şöyle konuştu: “Türkiye’de özellikle İstanbul’da 1950’den itibaren başlayan göç, daha sonra 2B arazilerinin imar değil de konuta açılması, kaçak yapıların çoğalması gibi süreçlerin hepsini biliyorsunuz. Bu süreç içinde buralar Türkiye’nin en değerli yerleri haline geldi. Buraların en değerli yerle haline gelmesinin en önemli nedeni sizlersiniz. Sizler buraya hayat verdiniz. Özellikle Beykoz’un belli kesimlerinde burası bir rant alanı haline getirildi. Birilerine peşkeş çekilmek üzere farklı yöntemler geliştirilmeye çalışıldı. Verdiğimiz mücadeleler sonucunda bundan kısmi de olsa, geri adım atıldı.”

Yakup Akkaya şöyle devam etti: “Buradaki sorun özellikle yeşil hat olarak bildiğimiz orman vasfının kaldırılmaması yönündeki yerlerle ilgili oldu. 1981’de burada kadastro çalışmaları yapılırken memurların işgüzarlığı sonucunda böyle bir durumla karşı karşıya gelindi. Birçok yer düzeltilerek kırmızı ve sarı alana alınmasına rağmen, yeşil alanlar ne kırmızı ne de sarı alana alınmadı. CHP olarak bizim mecliste bu konuda çalışmalarımız oldu. Ancak ne yazık ki mecliste parmak hesabı yapıldığı için gündeme dahi almadılar. İktidar işe bir ticari mantıkla bakıyor.”

Akkaya sözlerini şöyle tamamladı: “Biz elimizden geleni yapıyoruz. Ne önerirseniz onu yapmak için çalışacağız. Bizim işimiz mecliste sizin sesiniz, gözünüz olmak.”

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb