reklam reklam reklam
Ana Sayfa Siyaset, son dakika, Sür Manşet 25 Aralık 2017 2042 Görüntüleme

CHP Beykoz’da yeni başkan Aydın Düzgün

“Vakit tamam, değişim zamanı geldi” sloganıyla ilçe başkanlığı seçim çalışmalarını yürüten Aydın Düzgün aldığı 227 oy ile CHP Beykoz İlçe Örgütü Başkanlık görevine seçildi.

“Vakit tamam, değişim zamanı geldi” sloganıyla ilçe başkanlığı seçim çalışmalarını yürüten Aydın Düzgün aldığı 227 oy ile CHP Beykoz İlçe Örgütü Başkanlık görevine seçildi.

TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi’nin katılımıyla R. Şahin Köktürk Spor Kompleksinde gerçekleşen 36. Olağan Kongrede Aydın Düzgün, Mahir Taştan ve Elif Çelik aday oldu. 401 delegenin oy kullandığı seçimde, 2 oy geçersiz sayıldı. Elif Çelik 15, Mahir Taştan 157, Aydın Düzgün 227 oy aldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan kongrede divan heyetine delegelerin oyları ile İsmet Konca, Osman Özgül, Selami Özçelik ve Cemal Öztürk seçildi. Faaliyet ve kesin hesap raporu okunarak oy birliği ile kabul edildi.

Kongreye CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, İYİ Parti Beykoz İlçe Başkanı Akif Taşdemir, AK Parti Beykoz İlçe yönetiminden Hasan Yavuz, Beykoz Muhtarlar Derneği Başkanı Hüsnü Kolcu, STK temsilcileri, mahalle muhtarları ve partililer katıldı.

Saadet Partisi Beykoz İlçe Başkanı Şeref Kaçmaz ve yönetimi davet almadıkları için katılmadıklarını beyan ettiler.

HAMZAÇEBİ: “ÜLKEYİ 15 YILDIR YÖNETMEKTE OLAN İKTİDARIN NEFESİ TÜKENMEKTE”

TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi partililere şöyle seslendi: “Ülkeyi 15 yıldır yönetmekte olan iktidarın nefesinin tükenmekte olduğu; her geçen gün halkla baskı, yoksulluk, işsizlik, umutsuzluk, eşitsizlik ve adaletsizlik dışında bir şey vermeyen bir sürecin içindeyiz. Böyle bir süreçte Cumhuriyet Halk Partisi kongreleri ciddi bir alternatifi çıkaracak bir fırsattır. Büyük bir mücadeleyi veriyoruz. Bu uzun soluklu bir mücadeledir. Dün olmadıysa sıra bugündür, bugün olmadıysa sıra yarındadır. Yarın bunu mutlaka başarmalıyız. Önümüzdeki seçimlerde CHP’yi yerelde ve cumhurbaşkanlığı seçiminde yönetime taşımak zorundayız. Burada en büyük görev CHP örgütüne düşüyor. Bugüne kadar seçimlerde partimizi, temsil ettiğimiz anlayışı iktidara taşıyamadıysak eksiklik bizdedir. Bunu düzelterek en doğru olanı yapacağız. Başaracağımıza ilişkin inancım tamdır. Siyaset demek mücadele demektir; daha iyisini yapma iddiasında olmak demektir.”

“BEYKOZ’DA ANLATACAĞIMIZ ÇOK ŞEY VAR”

Akif Hamzaçebi şöyle devam etti: “Beykoz’da anlatacağımız çok şey var. 2011 seçimlerinde ben 1. bölgeden aday olduğumda, Beykoz çalışmalarımın ağırlığını oluşturan bir ilçe oldu. Beykoz’da imar ve mülkiyet sorunu vardı. O zaman Genel Başkanımız, vatandaşımızın bütçesine uygun bedelle 2B arazilerini vereceğimizi söyledi. Zamanın başbakanı, bugün Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, o günlerde her ilçede konuştu. Biz arazileri uygun bedelle vereceğimizi söylediğimizde Sayın Erdoğan, bize kimin malını kime veriyorsunuz demişti. Demokrasilerde devletin malı diye bir şey yoktur. Devletin malı halkındır. O zaman bizi eleştirenler sonra bu konuda adım atma ihtiyacını duydu. 2B konusunda ne kadar adım atılmış ise bunda örgütümüzün çok büyük payı vardır. Beykoz halkının bize verdiği güç vardır.”

ÇELİK: “DAVAMIZ, YOLUMUZ VE HEDEFİMİZ AYNI”

Atatürk’ün başarılarından bahseden Elif Çelik şunları dile getirdi: “O korkusuz adam önce yedi düvele meydan okudu. Son nefesini verene kadar devrimlerle ışık oldu. Onun bıraktığı yerden bugünlere getirenlere minnettarız. Şimdi sıra bizde, mücadeleye devam edeceğiz. Ancak o zaman hedefimize ulaşır, iktidar oluruz. Bizler yıllardır sokaklarda CHP’yi ve ilkelerini anlatan emekçileriz. Beykoz’un ihtiyacı olan lider ekibi kurarak partimizi iktidara taşıyacağız. Etkin muhalefetle Beykoz halkının daha iyi hizmet almasına çalışacağız. İşte kardeşiniz burada, ben Cumhuriyet kadınıyım. Ben şimdi bu kürsüden geçmişte yaşanan olumsuzlukları bir kenara bırakarak, hepinizi birlikte davranmaya davet ediyorum. Önemli olan ön yargılarından arınmış, iktidara odaklanmış bir örgüt yapısının oluşturulmasıdır. CHP’li olmak devrimci olmak demektir. Bizler bu uğurda gecemizi gündüzümüze katarak mücadele ettik. Lütfen oy verirken; aklınızı, vicdanınızı burada bulunma ülkünüzü düşünün. Bu partiye hizmet edeceklere şans verin. Bu örgütü yönetecek insanları doğru seçmelisiniz. Sizin tercihiniz bu mücadelenize ışık tutacaktır. Bu ışık iktidar yürüyüşü yolu olacaktır. Biz bu göreve seçeceğiniz yol arkadaşlarımızla hazırız. Davamız, yolumuz ve hedefimiz aynı.”

DÜZGÜN: “SAYIN HIZIR YILMAZ, ÇIKTI AKLI SIRA AYDIN DÜZGÜN’Ü ELEŞTİRDİ”

Aydın Düzgün şöyle konuştu: “Ben arkadaşlarımızla beraber Beykoz’da güzel işler yapacağımıza, Beykoz’a iktidarı mutlaka kazandıracağımıza söz veriyorum. Sayın Hızır Yılmaz, çıktı aklı sıra Aydın Düzgün’ü eleştirdi. Sayın Yılmaz, CHP Beykoz örgütünü o kadar çok yordun ve üzdün ki, ben söyleyecek bir şey bulamıyorum. Bir dur, dinlen.”

“BELEDİYE BAŞKANININ KAPISINDA BİRİLERİ GİBİ BEKLEMEM”

Kendisini eleştirenlere cevap veren Düzgün şunları ifade etti: “Tokatköy’den Yenimahalle’ye kadar geziyorum. Örgütte çok ciddi güven problemi var. İnsanlar inanmakta zorlanıyor, kandırılmaktan korkuyor. Bir diğer konu Melike Hanım ve Bahadır Bey cansiperane çalışıyorlar. Birisi bu partiyi icraya verdi. Gülay Hanım da olmayayım diye çok uğraşıyor. CHP’liler hiçbir şey dağıtamazken, eğitime destek derneği dağıtıyor. Kimse kendi kendine CHP’yi kullandırmayacak. Belediye Başkanı beni destekliyormuş. Türkçesi tam tersi değil de, bunu söylemeye çalışanlar oldu. Beni bütün Beykoz biliyor. Belediye Başkanının kapısında birileri gibi beklemem. Bütün adaylar bizim adayımızdır. Hiçbirine saygısızlık yapmam mümkün değildir. Ben sadece olanları söylüyorum, bunları da birileri söyleyecek. Adaylığımın partili partisiz neredeyse tüm Beykoz’da çok ciddi bir etki yarattığı aşikardır.”

“YILLARDIR BEYKOZ’UN DÜĞÜNÜNDE, CENAZESİNDE, NİŞANINDA,  HER YERİNDE BEN VARIM”

“Yıllardır Beykoz’un düğününde, cenazesinde, nişanında,  her yerinde ben varım. Herkes ektiğini biçecek. Biz 1978’den beri hep iyi tohumlar ektik, insan biriktirdik. Biz bugün yıllardır verdiğimiz mücadelenin meyvesini almaya geldik. Bugün yurdumuzun her yerinden arkadaşlarımızla çalışıyoruz. Bugün, ben ve ekip arkadaşlarımın yıllardır verdiğimiz mücadelenin meyvesini toplayacağımız gündür.”

“BEYKOZ SOSYOEKONOMİK AÇIDAN ÇÖKÜNTÜ İÇİNDE”

Düzgün sözlerini şöyle tamamladı: “Beykoz sosyoekonomik açıdan çöküntü içinde. Mülkiyet belli oranlarda çözüldü. Eleştirecek çok yön var. Yeni mağdurlar yarattılar. Teknik alt yapısı çözülmemiş bir yerde tapu vermek yalnızca insanların daha sağlıksız, çağ dışı binalarda yaşmasını sağlar. Öngörünüm belasından kurtulmak için her türlü çabanın içinde olacağız. Sıkıntılı mahallelerimizde yerinde dönüşüm bilgilendirme büroları açacağız. Önümüzde aydınlık bir yol var. Beykoz’u almak demek İstanbul’u almak demek;  İstanbul’u almak demek iktidar olmak demektir.”

TAŞTAN: “DIŞ POLİTİKAMIZIN NE OLDUĞU BELİRSİZ, TÜM KOMŞULARIMIZDA DÜŞMAN OLDUK”

Mahir Taştan şöyle konuştu: “Ekonomi kötüye gidiyor. Bunu her alanda gelen zamlarla görüyoruz. Geçtiğimiz günlerde mecliste ek borçlanma talebi çıkardılar. Sonradan öğrendim ki bu parayı zaten kullanmışlar. Bu bütçe 33 milyar TL, halk askeri ücretle geçinmeye çalışırken, bunlar Man Adasında vergi kaçırıyorlar. Bir de Reza Zarrab olayı var. Bu zihniyet Zarrab için ABD’ye nota verdi. Dünyada Türkiye’nin adını rüşvetçi yaptılar. Her tarafta ayrı bir rezalet fışkırıyor. Çocuklara tecavüz edilen Ensar Vakfını kapatmayıp, utanmadan savunanlar aklamak için kendi aleyhinde suç duyurusunda bulunan belediye başkanımızı görevden alıyorlar. Bunlar CHP’nin belediye başkanıdır. KPSS sınav soruları çalınıyor. KHK’larla haksız yere işten atılan ve açlık grevinde olan Nuriye ve Semih için yürüdük. FETÖ’nün siyasi ayağı ve gerçek darbeciler ortaya çıkarılsın diye yürüdük. Haksızlık hangi alanda olursa olsun, CHP olarak her zaman her yerde bu yürüyüşümüzü gerçekleştireceğiz. Dış politikamızın ne olduğu belirsiz, tüm komşularımızda düşman olduk.”

“YANDAŞLAR ZENGİNLEŞİRKEN, VATANDAŞ FAKİRLEŞTİ”

“İçler acısı bir iç politikamız var. PKK ile görüşmedik dediler, sonra görüştük dediler. Şimdi toplamaya uğraşıyorlar. Eğitim sistemini hallaç pamuğuna çevirdiler. Bir de Atatürk’ü müfredattan kaldırıyorlar. Biz Mustafa Kemal’in askerleriyiz. Bu zihniyetin her zaman karşısındayız. Tüm devlet kuruluşlarını sattılar. Dolar 4, mazot 5 lira oldu. Gelir adaletsizliği zirveye çıktı. Yandaşlar zenginleşirken, vatandaş fakirleşti. İki köprü yaptılar, ikisi de ateş pahası. Mustafa Kemal Atatürk, bu ülkeyi bundan daha karanlık bir tablodan kurtardı.”

“AKP İKTİDARI ADALETLİ BİR SEÇİMİ KAZANAMAYACAĞINI BİLİYOR”

”Biz CHP olarak Türkiye’yi bu tablodan kurtaracağız. 2019’da ülkemizde her alanda seçimler olacak. AKP iktidarı adaletli bir seçimi kazanamayacağını biliyor. O yüzden OHAL’i sürdürmeye devam ediyor. Halkın büyük çoğunluğunun kendisine karşı olduğunu da biliyor. 2019’daki seçimlerde her türlü engellemelere hazırlıklı olmalıyız. CHP’yi önce Beykoz’da sonra Türkiye’de iktidar yapacağız. Halk olarak geçit vermeyeceğiz. Beykoz’u 13 senedir bu zihniyet yönetiyor ve kazandırdığı hiçbir şey bulamıyoruz. Beykoz’un ormanlarını talan etmelerinden başka bir şey bulamıyoruz. Fabrikaları kapattılar. Vatandaşları işsizliğe ve yoksulluğa mahkum ettiler. İmar sorununu güya çözdüler. İlçemizde üniversitelerde okuyan birçok öğrenci arkadaşımızın sorunlarının çözülmesi için çabalayacağız. Gençlere çok önem veriyoruz. Onlar bizim geleceğimiz, her mahalleye bir gençlik evi projesiyle geliyoruz. Uyuşturucu ve bağımlılıktan uzaklaştırmaya yönelik katkıda bulunacağımıza inanıyoruz. Gençliğin dinamizminin siyasette ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Her mahallede her sokakta örgütleneceğiz. Girmedik ev, sıkmadık el bırakmayacağız. Gemiyi terk etmeyeceğiz.”

Başkan Düzgün’ün listesi şu isimlerden oluştu:

Başkan: Aydın Düzgün

Onur Aygün

Bahar Doğru

Ramazan Gül

Kamil Adnan Güler

Temel Karadeniz

Sinan Kaya

Tuncay Koçak

Hüseyin Okumuş

Fuat Öztürk

Cemal Sataloğlu

Demet Yeşilbaş

Burcu Yaman

Cansu Yıldız

Nusret Yılmaz

Gülsüm Yılmaz

İsa Yılmaz

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb