reklam
Ana Sayfa Siyaset, Sür Manşet 2 Şubat 2024 338 Görüntüleme

Ekrem Tuncer: “Can Atalay haksızlığa uğramıştır”

İHH Beykoz Temsilcisi Ekrem Tuncer, Gezi Parkı davasında suçlu bulunarak hapis cezası alan TİP Milletvekili Can Atalay'a sahip çıktı.

İHH Beykoz Temsilcisi Ekrem Tuncer, Gezi Parkı davasında suçlu bulunarak hapis cezası alan TİP Milletvekili Can Atalay’a sahip çıktı.

Gezi Parkı olaylarında kendilerine Taksim Dayanışması adını veren grubun avukatlığını üstlenen Şerafettin Can Atalay, yargılama sonunda bu dava nedeniyle 2022 yılında 18 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Silivri’deki Marmara Cezaevinde tutuklu bulunan Atalay, Mayıs 2023 seçimlerinde Türkiye İşçi Partisinden Hatay Milletvekili adayı olmuş ve seçilmişti.

Milletvekili seçilmesinin ardından tahliye edilmesine yönelik başvurusu 13 Temmuz 2023 tarihinde Yargıtay 3. Ceza Dairesi tarafından oy birliğiyle, bu karara yapılan itiraz 17 Temmuz 2023 tarihinde Yargıtay 4. Ceza Dairesi tarafından oy çokluğuyla reddedildi. 25 Ekim 2023 tarihinde Anayasa Mahkemesi Can Atalay’ın haklarının ihlal edildiğine karar verdi.

8 Kasım 2023’te Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Can Atalay hakkında kesinleşmiş hüküm verdiğini ve her ne kadar bu karar TBMM Genel Kurulu’nda okunmamış olsa da Can Atalay’ın milletvekilliğinin kesin olarak düşürüldüğünü, Can Atalay’ın hapis cezasının onanmasına karar verdi.

30 Ocak 2024 tarihinde Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesine yönelik Yargıtay kararı TBMM Genel Kurulunda meclis başkanvekili Bekir Bozdağ tarafından okundu ve milletvekilliği düşürüldü.İHH Beykoz Şube Başkanı sahip çıktı

İHH Beykoz Şube Başkanı Ekrem Tuncer sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı açıklamada Can Atalay’a haksızlık yapıldığını söyledi.

Tuncer, “En hafif tabirle, Can Atalay haksızlığa uğramıştır.” ifadelerini kullanarak Hz. Ali’nin “Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır” sözlerini de paylaşımına ekledi.

İHH Başkanı Tuncer, #CanAtalay hastagini de kullandı.

Yorumlar

İlginizi çekebilir

ÜRETMEK ŞART

ÜRETMEK ŞART

Tema Tasarım | AnatoliaWeb