DOLAR
Alış:
Satış:
EURO
Alış:
Satış:
GBP
Alış:
Satış:
TÜRK FUTBOLU NEREYE GİDİYOR
Avrupa Kupası son 16 play-off turunda mücadele eden iki takımımızdan Fenerbahçe kendi sahasında 3-0 gibi net bir skorla yendiği Belçika’nın Anderlecht takımı ile rövanş maçında da 2-2 berabere kalarak son 16 turuna yükselerek ülkemizi Avrupa’da temsil eden tek takım olarak yoluna devam ediyor. Bu turda da çekilecek kura sonunda Yunanistan’ın Olympiakos veya İskoçya’nın Rangers takımından biriyle çeyrek final için mücadele edecek.
Play-off ta mücadele eden diğer takımımız Galatasaray ise ilk maçta 4-1 yenildiği Hollanda’nın AZ Alkmaar takımı ile kendi sahasında da 2-2 berabere kalarak elendi, halbuki Galatasaray takımı 2025 yılının başında Avrupa Kupasında final oynama hayali taşıyordu.
Süper Lig’in 25. haftasında ise 2024-2025 sezonunun belki de en önemli maçında Galatasaray 24 Şubat Pazartesi günü sahasında ezeli rakibi Fenerbahçe’yi ağırlayacak. Bu maç Galatasaray’ın galibiyeti halinde aralarındaki puan farkı 9’a çıkarak neredeyse şampiyonluğunu ilan edecek, Fenerbahçe’nin galibiyeti halinde ise puan farkı 3 e düşerek lig yeniden başlayacak.
Yalnız maçtan evvel hakem tartışmaları ülke gündeminin en önemli konusu haline geldi. Önceleri her iki takım yabancı hakem isterken veya öyle görünüyorken Futbol Federasyonu tarafından maçı oldukça tecrübeli ve birçok finali yönetmiş yabancı hakem Sloven Slavko Vincic’in yöneteceğini açıklamasıyla hakem hakkındaki şüpheleri kendilerince gündeme getirerek Galatasaray cephesinde ortalık yangın yerine döndü. Hatta yabancı hakeme itiraz etmek için tahkim kuruluna müracaatta bulundular. Maça 3 gün varken bu olayların olması Avrupa’daki elenmeyi unutturmak için mi yapılıyor sorusunu gündeme getirmiyor mu? Süper ligdeki takımların tamamı yerli hakemlerden şikayetçi iken Futbol Federasyonunun aldığı yabancı hakem kararı derbide olası Galatasaray mağlubiyetinden sonra olabilecek olayların vahametini peşinen göstermiyor mu? Özetle çok kötü olaylar bağıra bağıra geliyor, sezon sonunda hangi takım şampiyon olursa olsun, rakibi tarafından saygı ve kabul görmeyeceği kesin.
Türk futbolunun geldiği nokta ne kadar acı değil mi, ülke futbolunun lokomotif kulüplerinden Beşiktaş liderden 25 puan geride ve 5.nci sırada, Trabzonspor ise 34 puan geride ve 9.ncu sırada, simdi hep beraber şapkaları önümüze koyup düşünmemiz gerekmiyor mu, Türk futbolu nereye gidiyor diye.
Sağlıklı, huzurlu ve bol kazançlı günler dilerim.
Hüseyin Demirel
Yorumlar
Benzer Yazılar
-
Beykoz’da Bayram Öncesi Gıda Denetimleri Sıklaştırıldı
-
Beykoz Belediyesi Hentbol Takımı, Mihalıççık’ı 36-34 Mağlup Etti
-
Beykoz Merkez’de Geleneksel Halk İftarı Yoğun Katılımla Gerçekleşti
-
Fatih Ürkmezer Roman Vatandaşlarla İftar Sofrasında Buluştu
-
Burak Özçivit Beykoz’da Gençlerle Buluştu
-
18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ ve ŞEHİTLER GÜNÜ
-
Anahtar Parti Beykoz İlçe Başkanı Onur Kaya’dan Belediye Tesisleriyle İlgili Açıklama
-
Ortaçeşmespor Ailesi Geleneksel İftarda Buluştu
-
CHP Beykoz İlçe Başkanı Düzgün’den Gül’ün İstifasına Açıklama
-
İYİ Partili Akburak Beykoz’da Vatandaşlarla Buluştu
-
Beykoz Üniversitesi’nde Ramazan Şenliği: Nahıl Geleneği Kampüste Canlandı
-
Beykoz Belediyesi’nden Baklacı’da 181 Milyon TL’lik Arsa Satışı