reklam
Ana Sayfa Sür Manşet, Yazarlar 21.03.2024 3158 Görüntüleme

GÜNDEM YİNE DEĞİŞİYOR MU?

Trabzonspor, Fenerbahçe maçının akabinde her zamanki gibi taraf olan veya olmayan konuşmayan kalmadı. Herkes kendini haklı konuma sokmak, suçtan kaçınmak, ceza almamak veya alınacak cezaları hafifletmek için geçmişten, bugünden ve yaşananlardan dayanak çıkarmaya devam ediyorlar, sonucunda kimin haklı kimin haksız olduğu her zamanki gibi asla bilinmeyecek ve spor tarihimizde kara bir leke olarak yerini alacak gibi gözüküyor.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç yaşananlardan sonra kendilerine sistemli şekilde her şampiyonluğa gidildiğinde bir takım kirli eller vasıtasıyla yollarının kesildiğini artık bu oyunlara gelmemek için takımın süper ligden çekilmesi için üyeleri tek maddenin tartışılacağı Genel Kurula çağrıldığını, aynı zamanda Kulüpler Birliği Başkanlığından da istifa ettiğini ve ligden çekinilmesi durumunda daha önce verdiği başkanlıktan ayrılma kararını erteleyerek takımı tekrar süper lige çıkana kadar başkanlığa devam edeceğini bildirdi.

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, maçın ardından yaşanan olaylar ile ilgili olarak; Trabzonspor, yaşanan olaylar nedeniyle ceza almayı hak etmiştir. Adalet herkes için olmalı sahaya girilmesi, yanlıştır dedi. Ancak bu kelimeden sonra yine çok anlamsızca “Olaylar güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirmişken sahaya giren bir taraftarın şerefsizce saldırıya uğradığını” söyledi. Başkan Acaba bunu söylerken Fenerbahçeli futbolcuların üzerlerine koşan o kalabalığı gördüğü zamanki psikolojisinin nasıl olduğunu tahmin edebiliyor muydu? Daha sonra olayların sebebini hakem kararlarına bağladı ve” Biz geldiğimiz günden beri adalet diyoruz. Kendi içimize de bakacağız. Sahada ne olursa olsun, seyircimiz ne kadar davasında haklı olursa olsun ki haklıdır, hiçbir şekilde sahanın içerisine müdahale olmaması gerekiyordu” dedi. Daha sonra yazılı ve görsel medyaya çatarak hesap soracaklarını belirterek toplantısına son verdi. İlginçtir ki başkanın yanında AKP Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve AKP Trabzon Milletvekilinin bulunması siyasetin ne kadar sporun içinde olduğunun ve gücün nereden geldiğinin bir göstergesiydi.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ise sanki tek suçlu Fenerbahçe’ymiş gibi; “Şampiyon olmak adına her şeyi mubah görüp kardeşi kardeşe düşman etmek için ekilen nefret tohumlarını da izliyoruz, görüyoruz” diye anlamsız bir açıklama yaptı akabinde tarafları itidale davet etti.

Bu olayların ve daha da kötülerinin geleceği bu kadar ortadayken başkanlar hala ortamı daha da germek için açıklamalara devam ediyorlar, halk geçim zorluğu içindeyken içimden; futbol acaba gündemi mi değiştiriyor diye sormak geliyor.

Hüseyin Demirel

Yorumlar

İlginizi çekebilir

GRAND TÜRK

GRAND TÜRK

Tema Tasarım | AnatoliaWeb