reklam reklam
Ana Sayfa Sür Manşet, Yazarlar 26.07.2022 4301 Görüntüleme

DÜNYA ATLETİZM ŞAMPİYONASI

Amerika Birleşik Devletleri’nin Oregon eyaletinde düzenlenen 2022 Dünya Atletizm Şampiyonası’nda Nijeryalı atlet Tobi Amusa’nın kadınlar 100 metre engelli yarışında 12.12 ile kırdığı dünya rekoru kafaları karıştırdı, yarışta diğer atletlerin zamanları da oldukça ilgi çekti. Yarışı 4-5-6-7 ve 8.nci sırada tamamlayan koşucuların hepsi kişisel kariyer rekorlarını kırdılar. Yarıştaki diğer 3 atlet ise 2022 yılına ait şahsi en iyi derecelerini gerçekleştirdiler. Eski Dünya rekoru 12.20 ile A.B.D.’li atlet Kendra Harrison’a aitti. Erkekler sırıkla atlamada ise Dünya rekortmeni İsveçli sporcu Armand Duplantis, 6.21 metrelik atlayarak 6.20 olan önceki rekorunu tarihe gömerek altın madalyaya uzandı. 35 yaşındaki Jamaikalı atlet Shelly-Ann Fraser-Pryce ise 100 metre finalinde 10.67 koşarak ve şampiyona rekoru kırarak altın madalyaya ulaştı, böylece 2009, 2013, 2015 ve 2019 yıllarından sonra arka arkaya 5.nci şampiyonluğunu kazandı.

Şampiyona son gün yapılan finallerinin ardından A.B.D. 13 altın, 9 gümüş, 11 bronzla madalya tablosunun ilk sırasında yer aldı, ne yazık ki bizim atletlerimiz bir daha ki şampiyonada daha iyi olacağız diyerek bir şampiyonayı daha bitirdiler, ülke insanı olarak kendi payıma şampiyon sporculara imrenerek bakıyoruz.

Bu sezon 19 takımın katılımıyla oynanacak olan Spor Toto Süper Lig, Ağustos ayında başlayıp Mayıs 2023 tarihinde son bulacak. Bu sezona mahsus olmak üzere 21 Kasım – 18 Aralık tarihleri arasında Katar’da düzenlenecek Dünya Kupası nedeniyle lige 13 Kasım’da ara verilecek ve Kupa finallerinin tamamlanmasının ardından lig maçları 23-24-25 Aralık tarihlerinde oynanacak ve bu ara dışında, lige başka bir ara verilmeyecek.

Futbol Federasyon Başkanı Büyükekşi, liglerin fikstür çekimi öncesinde yaptığı konuşmada yönetimi olarak 16 Haziran’da göreve geldiklerini ve bu kısa bir sürede çok önemli adımlar attıklarını, daha önceleri belirledikleri ve acil çözüm bekleyen 6 ana konuyu hiç vakit kaybetmeden hemen hayata geçirdiklerini söyledi. Başta yabancı futbolcu sayısını devam ettirme kararı aldık. İkinci olarak kulüp harcama limitlerine yeni bir düzenleme getirdiklerini, üçüncü olarak 8 ay boyunca kangren haline gelmiş yayın ihalesini çok kısa sürede bitirerek sözleşmeyi imzaladıklarını dördüncü olarak transfer tescilinde SSK ve vergi borçlarında muafiyeti uzattıklarını beşinci olarak Rezerv Ligin kurulduğunu ve son olarak deplasman yasağını kaldırdıklarını ve misafir seyirci sayısının yüzde 10’dan yüzde 30’a kadar çıkarılmasına olanak sağladıklarını belirtti.

Kısa bir süre sonra da diğer çalışmalarımızı da tamamlayıp kamuoyuyla paylaşacaklarını söyledi. Süper Lig’in kalitesini ve marka değerini artırırsak, amaçlarımıza ulaşmamız daha kolay olacağını 105 ülkede izlenen ligin 150 ülkede yayınlanması konusunda yeni bir hedef koyduklarını belirtti. Yeni sezonla birlikte yeni bir kültür oluşturmak istediklerini Kadınlarımızın daha çok maça geldiği, hakemlerin değil, futbol kalitesinin konuşulduğu bir futbol kültürü hedeflediklerini belirtti.

Hepinize sağlıklı, mutlu ve bol kazançlı günler dilerim.

Hüseyin Demirel

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb