reklam
Ana Sayfa Sür Manşet, Yazarlar 12.06.2022 1301 Görüntüleme
Mehmet Mahmut YILDIZ

ŞAHLANIŞ HAREKETİ GENEL BAŞKANI

AK PARTİ’NİN İKTİDARA GELİŞİNİN ÜSTÜNDEN 20 YIL GEÇTİ

Biçim anlamında, eskiye göre daha güçlü bir Müslümanlık algısı yaygın görünüyor toplumumuzda. Ama inancın özü kesin biçimde hasar gördü.

*

“Müslüman domuz eti yemez, içki içmez” den öte bir dayanağımız kalmadı elimizde.

*

“Müslüman sözünü tutar, yalan söylemez, kul hakkı yemez, emanete hıyanet etmez, fitne fesattan, riyadan uzak durur.” derken sağımıza solumuza bakıyoruz. Bir duyan olur da incinir diye din görevlileri, camilerde bile söylemekten korkar oldu bunları…

Cumhurbaşkanı, görevi denetlemek, hata bulmak olan Sayıştay’ın hata bulmasından rahatsız. Yargı zaten iktidarın kuklası. Meclis durmaksızın cumhurbaşkanı kararnameleri ile devre dışı bırakılıyor.

*

İktidar partisi adına konuşanlar bize hep daha azı, daha küçüğü tavsiye ediyorlar; ama kendileri en büyüğü tercih ediyorlar. Vatandaş eşeğe binse de lüks; onlarsa, sarayın, uçağın, makam aracının en büyüğünden vazgeçemiyorlar.

İnsanımızı bir tencereye hapsettiler. Bir tencere ki içinde et değil dert kaynıyor artık. Eskiden kutu gibi de olsa bir ev, ayaklarımızı yerden kesecek bir otomobil süslerdi hayalleri. Artık onlar hayallerden bile sürgün.

*

Ülkemizin içinde bulunduğu milli, manevi durum, din algısı, yaşanan din ortada. Özellikle ekonomik alanda derin bir gayri-İslami tablo yaşanıyor.

*

20 yılın sonunda Türkiye’de toplumun en zengin %1’lik kesimi toplam servetin yüzde 54’ünü alıyor, kalan yüzde 99 toplam servetin yüzde 46’sını.

*

Her gün daha fazla komşusu açken tok yatanlar ülkesi oluyoruz.

*

Faiz haramdı-değildi derken içimiz-dışımız banka doldu. Yıllardır en kazançlı kurumlar bankalar. Hükümet %75’i yabancı olan sigorta şirketlerinin kazancına kafadan %25 zam yaptı. Tüm umudumuz talih kuşu. Piyango, Toto, Loto, İddia, at yarışı. Devlet en büyük kumar oynatıcı olarak haftanın her gününde umut dağıtıyor, vatandaşı soyuyor.

Bir yıl içinde hazineden yüz binlerce çiftçiye verilen yıllık destek toplam 30 milyar lira. Yalnız parası olan bir avuç insana verilen Kur Korumalı Mevduat desteği ise 96 milyar.

*

Bizler de olan bitenlerden dolayı siyasi iktidarı eleştiriyoruz doğal olarak. Dostlarımız doğru da söylesek alınıyorlar eleştirilerimize. Savunmaya hatta saldırıya geçiyorlar. Ve ilginçtir, dünün o idealist maneviyat sevdalıları, AK Parti’yi savunurken hep paraya, mala, maddeye, materyale dayalı noktalara dayanıyorlar. Ağızlarında maneviyat, ilahiyat hak getire… Eskiden insani değerlerle övünüyorlardı. Şimdi tek övünç kaynakları ellerine tutuşturulan hayali rakamlar.

*

Ağızlarını açar açmaz başlıyorlar saymaya:

*

“Daha önce uçağa binebiliyor muydun? Şu duble yollara bir baksana kardeşim. Marmaray’a hiç bindin mi? 3. Havaalanı uykunu mu kaçırıyor? AVM’leri görmüyor musun? Baksana her şey gani! “

*

Belli ki onlara bile tutunabilecekleri manevi bir dal bırakmamış bu parti.  Az hizmet değil yani(!)

Memleket, tam anlamıyla yangın yeri. Ancak bir kesim var ki “Köy yanar k.. pe taranır” sözündeki gibi bu manzara eşliğinde keyif çatıyorlar.

*

Sorunların nedeni, büyük ölçüde bizdeki kişiye özel başkanlık sistemi. Bu sistem ayrıca Seçim Kanunları ve Siyasi Partiler Kanunları değişmeli. Muhalefet b u konuda haklı; ancak sistemin vatandaş nezdindeki karşılığı çok da fazla değil. Yoksul insan günlük acil ihtiyaçlarına dönük çözümler ister.

TV’lerde sık sık ekmek kuyruğunda, pazarda halinden yakınan insanlar görüyoruz. Muhalefet bunları kendi doğal seçmeni olarak görürse fena halde yanılır. O pazarda ya da kuyrukta bir seçim sandığı konsa acaba oy dağılımı ne olur? Bu sorunun cevabını öğrenmek gerek önce.

Geçen ay yapılan bir anket sonucu dikkat çekiciydi.  “Doğal gaz ve elektrik faturasını ödeyemeyen vatandaşların %56’sı Cumhur İttifakı seçmeniydi. Toplumun büyük bir kesimi hala” Hem ağlarım hem giderim.” diyen gelin misali iktidarı temsil edenlerin peşine takılıyorsa muhalefetin ilk yapması gereken bunun nedeni üzerinde kafa yormak ve çözüm bulmaktır.

Biz Şahlanış Partisi olarak durum tespiti yapmak yerine çözüm üretmeye odaklanan bir partiyiz. Önceliğimiz sistem kadar, hatta sistemden de önce toplumun acil insani ihtiyaçlarının giderilmesidir.   EN KALBİ SAYGILARIMLA

MEHMET MAHMUT YILDIZ

ŞAHLANIŞ PARTİSİ GENEL BAŞKANI

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb