reklam reklam reklam
Ana Sayfa Sür Manşet, Yazarlar 24.05.2022 3569 Görüntüleme

ÜLKE SPORUNDA KADINLARIN BAŞARILARI

Vakıfbank kadın voleybol takımı CEV Şampiyonlar Ligi Finali’nde İtalyan takımı Imoco Volley’i yenip beşinci kez kupayı müzesine götürdü. İlginçtir maç sonrası açıklama yapan kulüp başkanı Abdi serdar Üstünsalih finaldeki rakibinin pasör çaprazı Egonu’yu transfer ettiklerini ama buna karşılık takımın dinamosu ve 3 sezondur istikrar abidesi olan Isabelle Haak’ın finaldeki rakibe transfer olduğunu açıkladı.

Ülke sporu ve voleybol açısından çok çok önemli bir transfer ancak diğer taraftan kadınlar voleybolunda transfer bonservis ücretlerinin milyonlara dayanmış olmasını düşük bütçeli belediye veya kurum takımlarının nasıl karşılayacak olacağı da ayrı bir gerçek. Fenerbahçe kulüp başkanı Ali Koç sezon başı yaptığı bir açıklamada “Türkiye’nin büyük kulüpleri, herhangi bir branşta yarıştıkları zaman o branşın kalkınmaması söz konusu değildir. Ancak bizlerin içinde bulunduğu ekonomik şartlar, özellikle futboldan kaynaklanan sıkıntılar Amatör branşlarda manevra alanımızı ciddi anlamda daralttı.” ifadelerini kullanmıştı, Ali Koç’un ne kadar haklı olduğu iyice gün yüzüne çıkıyor.

Diğer taraftan Euroleague basketbolda Anadolu Efes bir kez daha en büyük olduğunu tüm Avrupa’ya göstererek şampiyon oldu. Final Four’da hem yarı final hem de final maçları gerçekten nefes kesti. Hem basketbol hem de voleybolda bu iki takımın bütçeleri ülkemizdeki hiçbir takımda yok, bütçeye ilave olarak doğru teknik adam ve kadro zenginliği başarı için açılan kapılar oluyor. Euroleague kadınlar basketbolda ise Fenerbahçe üçüncü olmayı başarmıştı.

Bu iki başarıya ek olarak tamamen amatör spor olarak ve kısıtlı bütçelerle belli takımlarımız tarafından zorla da olsa finanse edilen Kadın boksörlerimiz ülkemizde gerçekleşen Dünya Boks Şampiyonasında 5 altın 2 bronz madalya kazanarak bir tarih yazdılar. Böyle bir başarıyı ben şahsım olarak çok uzun seneler bir daha göremeyiz gibime geliyor. Helal olsun size kadın boksörler.

Özetle söylemek gerekirse; ülkemizde her alanda olduğu gibi sporda da kadınlar yüz akımız oluyor, erkek sporcular bu başarılı kadınlardan alabileceğiniz hiçbir ders yok mu acaba.

Sağlıklı ve esen kalınız.

Hüseyin Demirel

 

 

 

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb