reklam
Ana Sayfa Sür Manşet, Yazarlar 21.02.2022 3595 Görüntüleme

NE VARSA GENÇLERDE VAR

2021-2022 sezonunun 3 hedefinden ikisini kaybetmiş olan Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal, 24 Şubat Perşembe günü oynanacak Konferans Ligi rövanşına herhalde adı futbol starı diye başlayıp yıldız oyuncu diye devam eden oyuncuları dinlendirip Hatayspor karşısına takımın gerçekten tek yürekten oynayan Ferdi de sarı kart cezası sebebiyle kadroda olmamasından dolayı büyük cesaret örneği göstererek 2 genç oyuncuyla başladı.

Bu tercihlerine olumlu görüş bildirdiğimiz halde diğer Nazım ve Burak’ı oynatmaması da o derece anlamsız ve yanlış gibi geldi. 2 genç Arda Güler ve Çağtay Kurukalıp bana göre sahanın en iyileriydi. Takıma yeni giren önemli kurtarışlar yapan Altay’ı da unutmamak gerekir, ben burada Fenerbahçe Hatayspor maçını yorumlamak istemiyorum. Belirtmek istediğim elinizde pırıl pırıl bu 2 genç ve sezon başında takımın bir diğer başarılı ismi olan ki sürekli oynaması için Giresunspor’a kiralanan Muhammed Gümüşkaya’yı Fenerbahçe teknik heyetlerinin niye tel tel dökülen yıldız oyuncular yerine sahaya sürmediğidir.

Sezon başında takımların borç batağında olmalarına rağmen ne olduğu gerçekten belli olmayan, başarıları kanıtlanmamış, kendi takımlarında başarısız ikinci sınıf oyunculara ve menajerlerine milyonlarca Euro dökülen oyuncular işte bu günün puan tablosunu aynen yansımıyor mu?  Netice de sezonu sürekli taraftarın isyanına ve protestosuna tabi kalarak, futbol adına hiçbir şey üretmeden “yönetim istifa” sesleriyle tamamlıyorlar.

Her sezon başında olduğu gibi milyonlarca Euro harcanarak kurulan bu takımların sağlıklı bir oyun sistemlerinin olmaması, oyun içinde herhangi bir pozisyon değişikliğine gidememeleri, oyuncuların boş vermişliği ve tamamının durağan oynamayı bir meziyetmiş gibi saymaları sizce anlaşılabilir mi?

Hele liderin çok çok gerisinde kalmış hatta neredeyse küme düşme sınırında olan yüz yıllık takımların yeni sezon planlaması için bu gençleri oynatıp kazanmamaları ne kadar garip değil mi?

Dünyada bu kadar genç nüfusa sahip sayılı ülkelerden biriyiz ancak gençlere yatırım neredeyse yok gibi, dışarıdan kalitesiz ve pahalı sporcular yerine ülke içinde başarılı gençler arayıp bulmamız ve de bulduktan sonra da değerlerini bilmemiz gerekmiyor mu? Ne varsa gençlerde var.

Hoşça kalın.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb