reklam reklam
Ana Sayfa Sür Manşet, Yazarlar 21.04.2024 3093 Görüntüleme

ÜLKEMİZİN GURURU KADIN BASKETÇİLER

Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol takımı, 2023-2024 sezonunun başında FIBA Süper Kupa’sını kazanmıştı. Geçtiğimiz günlerde de Euroleague kupasını kazanarak aynı sezonda Avrupa’da hem 2 kupa kazandı hem de Euroleague kupasını üst üste ikinci kez kazanma başarısını tekrarlayan ilk kadın Türk takımı oldu.

Ülke içinde de başarısını devam ettiren “kendi taraftarlarının deyimiyle” Potanın Kraliçeleri 2023-2024 sezonunda toplamda 14’üncü kez Türkiye Kupasını ve en son olarak da ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’ni üst üste 6’ncı kez ve namağlup olarak tamamladı. Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol takımı tüm sezon boyunca sadece EuroLeague grup maçlarının hemen başında sadece iki mağlubiyet aldı ve doğal olarak adını Türk Basketbol tarihine altın harflerle yazdırarak Fenerbahçe’nin ve ülke sporseverlerinin gururu olmayı başardılar.

Üzülerek söylemek istiyorum ki bireysel veya takım sporlarında Avrupa’da başka branşlarda finale kalıp, yenilseler bile spor bakanlığının en üst seviyelerinden tebrik telefonlarının yağdığı, günlerce manşetlerden inmediği gerçeğinin yanında, Avrupa’da Basketbolun en anlamlı Kupasını aldıktan sonra ve lig şampiyonluk kupasını dahi Türkiye Basketbol Federasyon Başkanı tarafından verilmemesi tebrik ve mesajların sadece kulüp seviyesinde kalması kim veya kimlerin ayıbı, lütfen biraz düşünelim ve kutuplaşma bu seviyeye geldiyse böyle spor böyle rekabete yazıklar olsun.

Futbolda İkinci Lig şampiyonlarının, Süper Lige yükselen ve şampiyon olan takımların bayraklarını İstanbul Köprülerinde günlerce dalgalandıran yetkililer Avrupa’da çifte kupa kazanmış bir kadın takımının bayrağını sırf kadın olduğu için mi asmıyorsunuz lütfen bir yetkili cevap verirse sevineceğim.

Hepinize mutlu, sağlıklı ve adil davranışlı günler dilerim.

Hüseyin Demirel

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb