reklam
Ana Sayfa Yazarlar 23.12.2017 2313 Görüntüleme

SPOR TOTO SÜPER LİGİNDE 16.ncı HAFTA

2017-2018 sezonuna oldukça kötü bir başlangıç yapan ve oynadığı oyun ve aldığı neticelerle yerden yere vurulan Fenerbahçe, son 5 maçla üst üste kazandığı puanlarla zirve yarışındaki iddialı bir konuma geldi. 8.nci haftada 8 puan gerisinde olduğu Galatasaray’ı averajla ve bu sezonki Şampiyonlar Ligi fatihi Beşiktaş’ı puan farkı ile geçmesi oldukça büyük olay oldu.

Fenerbahçe’nin bu performansı ve teknik direktör Aykut Kocaman’ın yaptığı “Bu puan farkı suni” açıklaması ile tespitlerinde ne kadar haklı olduğunu ortaya koydu. Aslında Aykut Kocaman geçmişte de çok konuşulan ve tamamında haklı çıktığı çoğu benzer açıklamaları olmuştu.

Aykut Kocaman’ın takım dizilişinde neredeyse tüm spor yazarlarının eleştirdiği Mehmet Topal ve David de Souza’yı son maçta yine yan yana koydu ve maçı yine kazandı, maçı kazanan kişiler değil oyun sisteminin oturmasıydı. Son beş maçta sahaya bu ikili ile çıkıyor ve kazanıyor ayrıca Fenerbahçe bu beş maçta toplam 12 gol atarak spor yazarlarının ağız birliği yaptığı “Bu iş bu ikili ile olmaz” söyleminin yanlışlığını ispatladı. Maç içinde Fenerbahçe bir ara 4-6-0 dizilişiyle oynadı, bu diziliş ne kadar eleştirilirse eleştirilsin, bu dizilişte gol adamı yerine gol adamları olacağından kendi içinde tutarlıydı.

Şenol Güneş’de aynı şekilde son Osmanlıspor maçına sahaya iki defansif orta saha oyuncusu ile çıktı (Atiba ile Mendel)  yine tüm spor yazarlarının kesinlikle olmaz dediği diziliş ile Beşiktaş muhteşem oynayarak tam beş gol attı kaçırdıkları golleri sayamadık bile.

Neticede çok hücum oyuncusu ile oynamak; çok hücum yapabilir ve çok gol atılabilir anlamına gelmez. Teknik direktörlere takım dizilişleriyle yapılan eleştirilerde futbolun kalıplaşmış basit bir oyun olmadığının görülebilmesi ve bu eleştirilerin biraz daha yapıcı olması gerekir. Ayrıca maç içinde “Top kıymetlidir, önce ona sahip olacaksın ve ona ne kadar önde ve kısa sürede sahip olursan maçta işin o kadar kolay olur” diye düşünüyorum.

Bu arada bilhassa son iki sezondur istikrarlı futbolu ve aldığı başarılarla 16.ncı haftaya lider olarak giren Başakşehir’i ve Abdullah hocayı kutlamak gerekir.

Galatasaray Seçimli Olağanüstü Kongre kararı aldı ve İgor Tudor’u gönderdi. Yeni hoca konusunda yakında kararını açıklamak zorundalar. Ayrıca 3’er aylık dönemler halinde Financial Fair Play için UEFA’ya mali bildirimde bulunuyorlar, son açıklanan olağanüstü zarar çok tehlikeli durum gibi gözüküyor bunun için Financial Fair Play’a çok dikkat edilmesi gerekir. Olası bir ceza veya kupalardan men Galatasaray’ı içinden çıkılamaz bir duruma sokar.

Hepinize mutlu, huzurlu, sağlıklı ve bol kazançlı bir yeni yıl dilerim.

Esen kalın.

Hüseyin Demirel

 

Yorumlar

İlginizi çekebilir

1913 LONDRA ANTLAŞMASI

1913 LONDRA ANTLAŞMASI

Tema Tasarım | AnatoliaWeb