reklam reklam reklam
Ana Sayfa Sür Manşet, Yazarlar 10.12.2020 4502 Görüntüleme

ÖZEL GÜVENLİK PERSONELİ MAĞDURMU EDİLİYOR?

Değerli yurttaşlarım, değerli okuyucularım hepinizi en içten kalbi duygularımla selamlıyorum. Değerli okuyucularım, bugün yazdığımız makalemizin konusu 1558 sayılı yasada yaşanan bazı mağduriyetler.  Bildiğiniz üzere 5188 sayılı yasa 15.06.2004 yılında TBMM’den geçmiş 26.06.2004 Tarihin de Resmî Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. 5188 sayılı yasada ilk defa ÖGG Olmak isteyen ve silahsız olarak görev yapacak personeller için en az ilköğretim mezunu 18 yaş sınırı koymuş silahlı olarak görev yapacak özel güvenlik personeli için ise en az lise mezunu 21 yaş sınırı olarak belirlemiştir.

Yani alt sınır vardır. Fakat üst sınır yoktur. Ancak bakıldığında ve gelen şikayetler özel güvenlik firmaları veya asıl işverenler 45 yaş üstü ÖGG’ler için güvenlik personelini işe almamaktadır. Neymiş? yaş sınırı varmış veya kriter varmış. Peki, 5188 sayılı yasanın koymadığı üst sınırı özel güvenlik personeli ve işveren kafasına göre yaş sınırımı koymaktadır?

5188’sayılı yasanın koymadığı kuralı hiç kimse koyamaz koymamalıdır. Mantık olarak baktığımızda yasa ortaya 45 yaşına kadar gelmiş meslekte belirli tecrübe edinmiş yaş 45’e gelince haydi artık işimize yaramıyorsun denilerek kapının önüne konmamalıdır. Yani şimdi bu insan 45 yaşından sonra ne yapacaktır? Geçimini nasıl sağlayacaktır?

Özel güvenlik personellerinin diğer şikayeti ise iş başvurusu sırasında bazı güvenlik firmaları yani kurumsal firma olduğunu beyan eden firmalar özelikle vurguluyorum, “BİZE GENÇ ADAM LAZIMMM” diyerek hem madden hem psikolojik olarak üzüntüye sebep olmaktadır. Bugün 45 yaş üstü ÖGG’lere yapılan iş başvurusuna kabul edilmeme durumu yarın gençler için 45 yaşına gelince aynısı yapılacağı apaçık ortaya çıkacaktır.

Peki, bu durumda mantık yürüttüğümüz zaman 5188 sayılı yasanın koymadığı üst sınırı kendileri belirleyen firmalar bir hukuksuzluk yapmış olmuyor mu? Yine 5188 sayılı yasa kapsamında çalışan özel güvenlik personelleri belirli sorunlar ile karşılaşmaktadırlar. Örneğin; tehdit edilme şantaj küfür hakaret arkadaşı tarafından İspiyonlama gibi mağdur kalmaktadır. Şimdi görünen o ki 5188 sayılı yasa ÖGG’leri korumamaktadır.

Biz Şahlanış Partisi olarak bunun altyapısını hazırlamış bulunmaktayız. Biz Şahlanış Partisi olarak hiçbir ÖGG’nin mağdur edilmemesini ve yetkililerin bu konuya değinmesini önemle rica ediyoruz. Bütün okuyucularımı ve ÖGG’lisi kardeşlerimi en kalbi duygularımla selamlıyorum.

Mehmet Mahmut YILDIZ

Şahlanış Partisi Genel Başkanı

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb