reklam
Ana Sayfa Yazarlar 28.07.2019 2005 Görüntüleme

MUSTAFA CENGİZ

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, kulübünün mali yapı sebebiyle uyguladığı “Fener Ol” kampanyası sebebiyle Fenerbahçe’nin ne dilenciliğini ne de çocukların kumbarasına el uzatmasını bıraktı. Yarı ibralı Mustafa Cengiz başkan şampiyon olduğu için Galatasaray’ın tüm mali sorunlarını çözdüğünü zannederek haddini aşan açıklamalar yapıyor ancak bilemediği veya es geçtiği çok yakın bir zamanda aynı akıbetle karşı karşıya kalabileceğinin farkında değil herhalde. Kaldı ki Fenerbahçe taraftarı bu kampanyadan asla yakınmadığını bilhassa desteğini arttırarak sürdürüyor ve bunu 32 bine ulaşan kombine satışı ve bir haftada 25 bini geçen forma satışlarıyla daha da gösteriyor. Başkan Mustafa Cengiz ebedi ve ezeli dostluk ve rekabete çok büyük zarar verdiğinin farkında mı acaba merak ediyorum.

Türkiye Futbol Federasyonu, Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Talimatında önemli değişiklikler yaparak; sezonluk denetlemeden sonra her takıma harcama limiti getirildi ve limiti aşan takımlara, mevcutta olan puan silmenin dışında yeni eklenen maddeyle transfer yasağı ve kadro sınırlandırması cezası uygulanmasının yolunu açtı.

Yürürlüğe giren yeni talimatla Süper Lig kulüpleri 2020-2021 futbol sezonundan itibaren 1 Haziran-31 Mayıs özel hesap dönemine geçecek. Takım harcama limitleri ise 2019-2020 sezonu için Futbol Federasyonu tarafından 2 Eylül 2019’da duyurulacak ve kulüpler ara transfer döneminde de bu limite uymak zorunda kalacaklar. Ayrıca kulüpler, bağımsız denetim şirketleri tarafından incelenecek, ilaveten Futbol Federasyonu da yıl boyunca kulüpleri denetleyecek.

Yapılan denetimlerde harcama limitlerinin aşılması durumunda, kulüplere ihtardan başlayarak, kadro sınırlaması, transfer yasağı, puan silme ve para cezaları uygulanacak. Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir ve Kulüpler Birliği Başkanı Fikret Orman, yeni sistemden kesinlikle taviz verilmeyeceğini de açıkladılar.

Yanlış hatırlamıyorsan 2010 yılındaki Mahmut Özgener başkanlığındaki federasyonda da Ulusal Kulüp Lisans Sistemi’ne geçilmiş ve alt yapıdan başlamak üzere kulüplerin mali yapılarına kadar denetlenen çok teferruatlı bir sistemdi. Ancak o günkü şartlar ve kulüp yapılarının sisteme hiç uymamalarından dolayı tam olarak uygulanamadı ve rafa kaldırıldı. O günkü sistemi uygulayabilseydik bugün futbol ve kulüplerimizin yapı ve kültür seviyesi Avrupa ile eşdeğer olabildi.

Hepinize sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler diler Kurban bayramınızı kutlarım. Esen kalınız.

 

Yorumlar

İlginizi çekebilir

RUM MEZALİMİ

RUM MEZALİMİ

Tema Tasarım | AnatoliaWeb