reklam reklam reklam
Ana Sayfa Sür Manşet, Yazarlar 17.04.2025 2756 Görüntüleme

FUTBOL TİYATROSU

Trendyol Süper Ligde sezon sonu yaklaştıkça şampiyonluğa oynayan Galatasaray ile Fenerbahçe’nin amansız mücadelesi sürüyor, bu takımlar alenen ve gayrı ahlaki olarak kendi iradelerinin dışında destek de bulmaya devam ediyorlar. Adı futbol olan oyun tamamıyla tiyatroya dönmüş durumda, geçen hafta oynanan bir maçta amatör kümeden bir takımla yapılan hazırlık maçında dahi gerçekleşmeyecek kadar topla oynama oranı, pas sayısı ve pas başarısı bulan takımın karşısındaki takım, puan sıralamasında Türkiye Liginin 3.ncü sırasında ne kadar ilginç değil mi?

Bu ligde hangi takım şampiyon olursa olsun rakibi ve diğer takımlardan asla saygı ve sempati görmeyecek, çünkü kazanmak için her yolun mubah olduğu bir yarış sürüyor. Asıl utanması gerekenler bu takımlara aleni ve fütursuzca destek veren diğer kulüp başkan ve takımları, Futbol Federasyonu bunları gördüğü halde çıt çıkartmadığı veya çıkartamadığı için bu yarış kirlenmiştir.

Gelelim hakemlere, VAR müessesi hakemin hızlı tempo içinde gözden kaçırdığı ve veya tereddütte kaldığı pozisyonlarda orta hakeme yardımcı olması gerekirken bizim hakemlerimiz sırtlarını VAR’a dayayarak maç idare etmeleri gördüğünü çalmak yerine topu VAR’a atıp ve oradan gelecek yorumlara göre maç yönetmeye döndükleri için sadece belli sistemin adamı olmuş durumdalar. Hakemler yanlış kararları sebebiyle takımlarına gönül vermiş milyonların kaybetme duygusuyla birbirlerine düşman olmalarına ortam yaratmamalılar yoksa tüm yaşantıları boyunca utanç ve vicdan azabıyla karşı karşıya olacaklardır.

Geçen hafta diğer bir maçta “Doğal olan Normal Doğumdur” şeklinde bir pankart açıldı. Tabii ki herkes normal doğum ister ama bunun bir sürü şartı vardır, annenin fiziksel durumu bebeğin acil durumları olabilir dolayısıyla bunun kararını doktor ve kadınlar vermeleri gerekir. Olay tamamen tıpla ilgili olup bunun futbol maçıyla ne ilgisi olabilir, bu pankartı hangi kişi futbolcuların eline verip sahaya sürüyor anlaşılması çok zor. Yine de bizim kadınlarımız bunun cevabını Fenerbahçe – Galatasaray yarı final voleybol maçında “Erkekler 18 ay askerlik yapmalıdır” pankartıyla verdiler, bravo onlara. Erkeklerin artık kadınlara tahakkümden kaçınmaları gerekiyor, ayıptır yazıktır.

Yine de söylemeden geçemeyeceğim, ülkemizde oldukça büyük bir geçim sıkıntısı varken futbol takımlarının sadece şampiyon olmak için milyon Dolar veya Eurolar harcamaları bana hiç mi hiç doğru gelmiyor ve sindiremiyorum.

Sevgi ve huzur dolu günler dilerim.

Hüseyin Demirel

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb