reklam reklam reklam
Ana Sayfa Yazarlar 28.05.2019 1978 Görüntüleme

ŞAMPİYON GALATASARAY

Galatasaray Başakşehir’i yenerek 22.nci şampiyonluğuna ulaştı ve her ne olursa olsun tebrik edilmeyi hak etti, ancak önce sezon içinde yaşananlara da bakmak gerekli. İlk devre Türk Telekom stadında 2-0 dan 2-2 ye gelen Fenerbahçe maçından sonra olan yaşanan olaylar ve neticesinde gelen büyük cezalar sonrası tüm camiadan “Bizi şampiyon yapmayacaklar” haykırışları yükseliyordu.

Bu sesler Şükrü Saraçoğlu’ndaki derbiden sonra telaffuz da edilmeye devam edildi. Bu arada Galatasaray Başakşehir maçından önce neredeyse her maçta en az 1-2 penaltı kazanarak rakibiyle puan puana geldiler ve şampiyonluk o maça bırakıldı, kazanan şampiyon olacaktı. Başakşehir ile oynanan maçta Başakşehir 1-0 öne geçtiğinde de sahada kıyamet koptu ve yedek kulübeleri arasında Seyrantepe savaşlarından biri daha yaşandı

Başrolde yine Fatih Terim vardı. Bütün sezonun dolmuşluğunu atılan bir gol sonrası boşaltıyordu ve neticede tribüne gönderildi. Maç daha sonra devam etti Galatasaray kazandı ve şampiyon oldu. Şimdi hepimiz şapkamızı önümüze koyup düşünmeliyiz. Bu maçları seyreden çocuklara, gençlere ve dış dünyaya bu görüntüleri yaşatmak, çocuk ve gençlerimizden gelecekte sakin, sabırlı ve ahlaklı davranış beklemek ne kadar gerçekçi olacak. Dış dünyada zaten kötü olan prestijimizi hep aynı kişilerin çıkardığı olaylarla daha da kötüleştirmek bize ne kazandıracak, her şeye yazık oluyor.

Süper Ligimiz her sezon daha da gerileyen değeriyle Avrupa’da hem konum hem de ekonomik kayıp yaşıyor özellikle de 3 hatta 4 büyük takımlarımız için mali açıdan içinden çıkılmaz hal alıyor. İşte örnek Fenerbahçe ve Trabzon Mali Fair Play taahhütlerini yerine getiremedikleri için üst kurula sevk edildiler. Beşiktaş, Şenol Güneş ile üst üste aldığı şampiyonluklar ve Şampiyonlar Ligine katılımıyla şimdilik başı dertte değil ancak son 2 sezondaki sportif başarısızlık bu sezon da devam ederse seneye aynı duruma düşebilir.

Galatasaray ise bu sezonu neredeyse her maça 11 yabancı futbolcu ile çıkarak ülke futbol gelişimine çok büyük katkı sağladı. Liglerimiz adeta Afrika Liglerine döndü, ülke döviz rezervlerinin kritik seviyelere geldiği şu zamanlarda yeteneksiz ve futbol açısından ülkeye hiçbir değer katmayan, kazandırmayan yabancı oyuncular için yurt dışına akıtılan bu dövizlerin hesabını kim ve kimler verecek. Federasyon derhal yabancı transferinde kısıtlamaya gitmeli ve her takımda oynayacak alt yapı ve yerli oyuncu sayısını belirlemelidir.

Sözün kısası, bize hiçbir zaman yabancıdan fayda gelmedi ve gelmeyecek. Hepinize mutlu, sağlıklı, huzurlu bir bayram dilerim. Esen kalın.

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb