reklam reklam reklam
Ana Sayfa Yazarlar 7.06.2018 1860 Görüntüleme

TARİHİ KONGRE

Fenerbahçe Spor Kulübü geçtiğimiz hafta sonu tarihe geçecek bir kongre ile yeni başkanını seçti. Kongre, Türk spor tarihinde hep bir “İlkler Kongresi” olarak anılacak. Öncelikle kongre ülkemizde ve spor tarihinde bir ilk olarak kulübün kendi stadında yapıldı ve ülkemizde ve de beklide dünyada da bir ilk olarak 20.000 den fazla kongre üyesinin katılımı ile yapıldı.

Kongreyi yöneten Sayın Vefa Küçük, başarılı yönetim ve organizasyonları ile 32 sandıkta atılan oylar yaklaşık 1 saat içinde sorunsuz olarak sayıldı ve kongre olaysız olarak bitirildi. Gelelim Başkanlara; Bir tarafta kulübü 20 yıl başarıyla yöneten Aziz Yıldırım, bilhassa amatör sporlara yaptığı büyük yatırımlar ve hizmetlerle, başta Kadın ve Erkek Basketbol, Voleybol, Atletizm, Masa Tenisi, Kürek ve Boks branşlarında alınan neticeler diğer takımlara örnek olmuş ve onların da bu branşlara yaptığı yatırımlar neticesinde birçok takımımız Dünya ve Avrupa Şampiyonlukları kazanmış ve kazanmaya devam ediyor hale gelmiştir. Ülke içinde neredeyse hiç seyircisi olmayan bu branşlarda salonlar ve statlar dolmaya başlamış ve hatta bilhassa Erkek Basketbolu, Futbolu yakalar hale gelmiştir. Diğer tarafta seyircinin ve bilhassa yeni genç kongre üyelerin gözbebeği ve ülkemizin sayılı başarılı şirketlerinin başında bulunan genç dinamik ve azimli Ali Koç. Kendi deyimi ile taraftara “şampiyonluk vaat etmeyen” ancak övünülecek bir kulüp sözünü veren yeni lider.

Neticede birçok konuda haklı olmasına rağmen despot tavır ve tavizsiz iletişim tarzı, uğrunda hapis yatmayı bile göze aldığı hatta “Darağacında Bile Olsam Son Sözüm Fenerbahçe” diyebilen başkan Aziz Yıldırım’a kongreyi kaybettirdi. Kaybetmek kelimesi yanlış, görevi devretti demek daha doğru gibi gözüküyor. Yeni başkan Ali Koç ise Mazbata Töreninde yapmış olduğu konuşmada: Kendilerinin ve Sponsorluklarla hatırı sayılır bir meblağın kulüp kasasına gireceği sözünü verdi. Daha sonra taraftarlardan isteklerini sıraladı ve ilk sırada bilhassa son iki sezonda kaybolan tribün desteği dolayısıyla Kombine Satış Sayısı ve bir yıllık ortalama Forma Satışının Eylül ayına kadar tamamlanma sözünü tribünlerden aldı.

Şimdi yeni yönetimi bekleyen acil sorunlar var. Öncelikle Teknik Direktör belirlenecek ve akabinde takım yapılanmasını gerçekleştirme çabalarına paralel olarak Finansal Fair Play çerçevesinde yapılacak acil transferler, iç ve dış yapılanmalar vesaire vesaire özetle yeni seçilmişlere Allah yardım etsin işleri çok.

Ramazan ayını bitirmenin heyecanını yaşadığımız bu günlerde; hepinize mutlu, huzurlu, sağlıklı ve bol kazançlı günler diler, Ramazan Bayramınızı tebrik ederim. Esen kalın.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb