reklam
Ana Sayfa Yazarlar 24.04.2018 2230 Görüntüleme

FUTBOL BÖYLE AVERAJ GÖRMEDİ

Spor Toto Süper Ligin bitmesine kalan 4 haftada 4 takımımızın şampiyonluk yarışı nefesleri keseceği kesinleşti ve dört takım için en ufak bir hataya yer yok. Bu hafta sonu itibarıyla puan durumu şöyle oluştu. Lider Galatasaray 63 puan, ikinci ve üçüncü sıradaki Beşiktaş ve Medipol Başakşehir 62 puanda ve dördüncü sıradaki Fenerbahçe’nin ise 60 puana sahip. Bu hafta sonu oynanacak Beşiktaş Galatasaray maçı düğümü nasıl çözecek veya daha da karmaşık hale mi getirecek göreceğiz.

Aylar önce arkadaşlarıma ikili hatta üçlü-dörtlü averajların çok önemli olduğunu söylediğimde “başlarım senin averajına” diyorlardı. Şimdi size bu averajları hatırlatmak isterim. Bu hafta sonunda oynanacak maçta Beşiktaş; kazanır, berabere kalır veya 2 farklı mağlup olsa bile Galatasaray’a karşı ikili averajda üstün duruma gelir yani lig bitiminde Galatasaray ve Beşiktaş puanları eşit olup ilk 2 sırayı almaları halinde Beşiktaş şampiyon olur. Medipol Başakşehir ve Fenerbahçe ilk 2 sırayı eşit puanda bitirirlerse Fenerbahçe şampiyon olur. Şayet takımların son maçlar bittiğinde puanlar eşit olursa Medipol Başakşehir averaj üstünlüğünden dolayı şampiyonluğunu ilan eder. İşte böyle karmaşık bir durum var.

Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan maçta çıkan olaylar futbol gündemine gündeme damga vurdu ve günlerdir tartışılmaya devam ediyor hatta “hükümetin aldığı erken seçim” kararının bile önüne geçti. Sonuçta Profesyonel Futbol Disiplin Kurulunun 26 Nisanda yapacağı toplantıda karara bağlanacak. Futbolda her türlü şiddete karşı olduğumuz mesajları her ortamda verilmesine rağmen bu rezil olaylar olmaya devam ediyor. Seyircilerin içinden çıkan üç beş kişi bu olaylara sebep oluyor ve sonuçları koskoca camialara mal ediliyor. Bence bu toplum yüzkaralarını da tahrik eden her kim olursa olsun bence aynı rezil kişilerdir. Bu tip olayların tekrarlanmaması dileğimizi tekrar, hepinize mutlu, huzurlu, sağlıklı ve bol kazançlı günler dilerim. Esen kalın.

 

 

Yorumlar

İlginizi çekebilir

SELAM SANA BÜYÜK ADAM

SELAM SANA BÜYÜK ADAM

Tema Tasarım | AnatoliaWeb