reklam
Ana Sayfa Sür Manşet, Yazarlar 26.01.2023 995 Görüntüleme
Mehmet Mahmut YILDIZ

ŞAHLANIŞ HAREKETİ GENEL BAŞKANI

BİRKAÇ SORU VE CEVAP

ÖZELLİKLE SİYASETE YAKIN OLANLARIN OKUMASI VE DİKKATE ALMASI RİCASIYLA…

İnsanlar zaman zaman sorular sorarlar. Soru sormak gelişmenin işaretidir elbet. Ancak soru soranın amacı çok önemlidir. Soru, öğrenmek, gelişmek, kendini geliştirmek amacına dönükse saygıyı hak eder. Gerçeği aramak, öğrenmek amacı değil de sorumluluktan kurtulmak amacı taşıyorsa kötü niyetlidir.

Aşağıda bazı sorular ve bu sorularla ilgili bir analizimi okuyacaksınız.

1.BUNU BİZE KİM YAPTI?

Bu soru, başkalarını, kendi dışımızdaki nedenleri yargılayan, sorgulayan bir mantığın ifadesidir. Düşman üretmeye, öfkemizi ona yöneltmeye, kendi sorumluluğumuzu inkâr etmemize yarar. Ne var ki hiçbir soruna çözümü getirmez.

Bu, özellikle tek kişinin egemen olduğu doğu ülkelerinde de en çok kullanılan yöntemdir. Bu ülkelerin yaşam kalitesi anlamında sefaletinin nedeni de budur.

Şu an ülkemizi yönetenlerin davranışları da bu mantıkla uyumludur. Bu yüzdendir ki hiçbir derdimize çözüm, çare bulabilmeleri mümkün değildir.2.BİZ NERDE YANLIŞ YAPTIK?

Bu yaklaşım, kusuru, sorumluluğu önce kendimizde aramamızı ve kendimizi sorgulamamızı sağlayan bir yaklaşımdır. Kusurumuzu görür, kabul edersek çözümü için de ciddi cabalar harcarız. Hatalarımızı kabullenmek zor gelse bile, niyetimiz çözüm üretmekse eğer can yakıcı da olsa uygulamamız gereken yöntem budur.

3.NEDEN O PARTİYE OY VERİYORSUN?

Bu soru, SEN DİLİ’nin en belirgin ifadelerinden biridir. Seçmene bu soruyu sorarak işe başladığınızda; onu suçlamış, tercihinden, seçiminden ötürü yargılamış, onun hakkında olumsuz bir hükme varmış olursunuz.

Yargıladığınız, peşinen suçladığınız birinin gönlünü kazanamaz onu tercihinden vazgeçiremezsiniz. Çünkü her insan aklını beğenir, pek çok kişi yanıldığını kolayca kabullenemez. Bu yöntemi uygulamak kolaydır; ancak seçmenin davranışındaki motivasyonu analiz etmediği için, bırakın işe yaramayı, ters etki yapar.

Şu an ülkemizin muhalif kesiminde, özellikle CHP’de konumlanmış, siyasetle az çok ilgili olanların uyguladığı yöntem, maalesef budur ve bu davranış biçimi de AKP’nin en büyük şansıdır.

4.BİZE NEDEN OY VERMİYORSUN?

Seçmene bu soruyu sorduğunuzda, onu değil kendinizi yargılamış ve bir ölçüde sorumluluğu üzerinize almış olursunuz. Hep kendiniz konuşmayacağınız, daha çok onu dinleyeceğiniz için de onun duygularını, düşüncelerini öğrenirsiniz. Davranışlarına tercihlerine yön veren etkenleri tespit edersiniz. Kendi hatalarınızı, eksikleriniz görürsünüz. Bunları analiz ederek buna uygun siyasi ve sosyal tavırlar geliştirir, buna uygun stratejiler uygularsınız.

Yalnız siyasette değil, hayatın her alanında ve anında başarının anahtarı budur.

5.BEN KİMİM?

Gerçek anlamda insan olabilmek isteyenler, hayatlarının her safhasında” BEN KİMİM?” sorusunun cevabını arar, önce kim olduklarını insanlığın hangi basamağında bulunduklarını sorgular ve daha da gelişmenin çaresine bakarlar.

6.SEN KİMSİN?

İkide bir “SEN KİMSİN?” diye çevrelerine ayar vermeye çalışanların gerçek anlamda insan olmak gibi bir dertleri yoktur. Onlar, bulundukları halden memnundurlar, değişmeleri için mucize gerekir.

Siz siz olun, böylelerine değil gönül vermek, değil oy vermek, selam bile vermeyiniz.

MEHMET MAHMUT YILDIZ

ŞAHLANIŞ PARTİSİ KURUCU GENEL BAŞKANI VE HALEN GENEL BAŞKAN VEKİLİ

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb