DOLAR
Alış:
Satış:
EURO
Alış:
Satış:
GBP
Alış:
Satış:
Toplumsal Değerler ile Siyasi Temsil Arasındaki Uçurum
Her milletin, her toplumun kendine özgü bir inanç ve kültür dünyası vardır. Bu değerler, milletlerin kimliğini, toplumsal dayanışmasını ve tarihsel sürekliliğini ayakta tutar. Türkiye gibi kadim bir medeniyetin mirasçısı olan bir toplumda ise bu değerlerin başında İslam inancı gelir.
Ne var ki son yıllarda, siyasilerin tutum ve davranışlarında bu inanç ve kültür çizgisinden uzaklaşma eğilimi gözlemlenmektedir. Halkın büyük bir kesimi, inanç konusunda hassasiyet gösterirken; bazı siyasetçilerin sosyal medya paylaşımlarında, kamuoyuna verdikleri görüntülerde bu hassasiyetin gözetilmediği açıkça görülmektedir.
Siyaset, sadece yasama ve yürütme faaliyetlerinden ibaret değildir. Aynı zamanda bir örneklik ve temsil sorumluluğu taşır. Halkın değerlerine saygı duymayan, hatta zaman zaman bu değerlerle alay eder gibi davranan siyasetçiler, toplumda güven duygusunu zedelemektedir.
Siyasi arenada yer alan bazı isimlerin içkili sofralarda çekilen fotoğraflarını paylaşmaları, bu açıdan önemli bir örnektir. Bu tür paylaşımlar, belki kişisel hayatın bir parçası olarak görülebilir; ancak kamu vicdanında derin bir rahatsızlık oluşturmaktadır. Zira Türkiye halkı, inancına göre haram sayılan davranışların özendirilmesini ya da meşrulaştırılmasını asla hoş karşılamaz.
Kaldı ki, bu tepkiler yalnızca dindar kesimden gelmemektedir. Gündelik yaşamında dini emirleri tam olarak uygulamayan, ancak inanç sınırlarını bilen vatandaşlar dahi bu görüntüleri ahlaki bir yozlaşma göstergesi olarak görmektedir. Halk, yöneticilerinden ahlaki bir duruş, vakar ve örnek teşkil eden bir temsil beklemektedir.
Bugün Türkiye’nin asıl ihtiyacı, halkıyla aynı sofrada oturan, aynı değerleri paylaşan, aynı duyguları hisseden siyasetçilerdir. İnancın, ahlakın, edebin ve milletin kültürel dokusuna saygı duyan bir siyaset anlayışı, ülkemizi yeniden diriltecek olan ruhtur.
Siyaset, makamların değil; milletin vicdanının hizmetinde olmalıdır.
Mehmet Mahmut Yıldız
Şahlanış Partisi Kurucu Genel Başkanı
Yorumlar
Benzer Yazılar
-
Beykoz’da Bayram Öncesi Gıda Denetimleri Sıklaştırıldı
-
Beykoz Belediyesi Hentbol Takımı, Mihalıççık’ı 36-34 Mağlup Etti
-
Beykoz Merkez’de Geleneksel Halk İftarı Yoğun Katılımla Gerçekleşti
-
Fatih Ürkmezer Roman Vatandaşlarla İftar Sofrasında Buluştu
-
Burak Özçivit Beykoz’da Gençlerle Buluştu
-
18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ ve ŞEHİTLER GÜNÜ
-
Anahtar Parti Beykoz İlçe Başkanı Onur Kaya’dan Belediye Tesisleriyle İlgili Açıklama
-
Ortaçeşmespor Ailesi Geleneksel İftarda Buluştu
-
CHP Beykoz İlçe Başkanı Düzgün’den Gül’ün İstifasına Açıklama
-
İYİ Partili Akburak Beykoz’da Vatandaşlarla Buluştu
-
Beykoz Üniversitesi’nde Ramazan Şenliği: Nahıl Geleneği Kampüste Canlandı
-
Beykoz Belediyesi’nden Baklacı’da 181 Milyon TL’lik Arsa Satışı