reklam
Ana Sayfa Sür Manşet, Yazarlar 25.01.2024 3712 Görüntüleme

“BİZ NEREDE HATA YAPIYORUZ”

Süper Lig’in 22. nci haftası Salı günü oynanan Atakaş Hatayspor – Corendon Alanyaspor arasındaki maç ile başlarken aynı gün oynanan ikinci maçta Siltaş Yapı Pendikspor-Kasımpaşa karşı karşıya geldi ve günün son maçında Beşiktaş ve Yukatel Adana Demirspor karşılaştı. İlginçtir ki Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliğinden 24 Ocak tarihinde yapılan açıklama ile ;

Beşiktaş ve Yukatel Adana Demirspor Kulüpleri müsabakadaki “çirkin ve kötü tezahüratı” nedeniyle, Corendon Alanyaspor Kulübü antrenörü Orhan Çıkrıkçı müsabakadaki “sportmenliğe aykırı hareketi” nedeniyle tedbirli olarak, Siltaş Yapı Pendikspor “talimatlara aykırı hareketi” nedeniyle ve Kasımpaşa Kulübü antrenörü Sami Uğurlu “hakaret” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatları uyarınca Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu sevklerine karar verilmiş.

Oynanan 3 maçta bu kadar disiplin kuruluna sevk ülkemizdeki hiçbir spor dalında ve dünyada herhalde görülmemiştir. Kötü tezahürat yüzde yüz hakemlerin verdiği yanlış kararlar veya sportmenliğe aykırı kasıtlı ve sert hareketler sebebiyle olur. Türkiye Futbol Federasyonunun hakemler sayesinde neredeyse yıllık bütçesini cezalardan alacak hale gelmiş olmasına rağmen mevcut sıkıntılara hiçbir tedbir almadan ve kulağının üzerine yatarak olaylara sessiz kalmasını anlamak ancak bizim gibi tepkisiz toplumların kaderi olsa gerek üzülmemek elde değil. Federasyon yetkililerinin aynaya bakıp “biz nerede hata yapıyoruz” demeleri gerekmez mi?

Aynı Futbol Federasyonu basın mensuplarını Riva’ya davet ederek planlanan devrim niteliğindeki projelerini açıklamış. Buna göre; Avrupa’daki ilk 15 lig ele alındığında ligi tamamen federasyon tarafından yönetilen tek ülke Türkiye ve Avrupa’nın önde gelen liglerinden farklı yönetim söz konusu. Bu konuda Alman Ligi Bundesliga’nın temsilcileriyle 6 toplantı gerçekleştirdi. Sonrasında devam edecek toplantıların ardından bir raporlama yapıp Kulüpler Birliği’ne sunulacak. Ayrıca Kulüpler Birliği’nin fikstür, pazarlama, yayın ihalesi gibi konularda aktif rol alacağı bir Süper Lig A.Ş. düşünülüyor. Türkiye Futbol Federasyonu’nun üzerinde çalıştığı bir diğer konu da VAR konuşmaları. Bizde de İspanya’da uygulanan sistem gibi o gün oynanan maçların akşamında konuşmaların yayınlanması hedeflendiği açıklanmış ayrıca hakem atamalarına ait açıklamalarda bulunulmuş.

Daha mevcut sıkıntıları çözmemişken yeni yönetim alternatiflerini ortaya koymak sıkıntıları unutturmaktan başka bir amaç taşımadığını düşünüyorum. Sağlıklı ve mutlu günlere.

Hüseyin Demirel

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb