reklam
Ana Sayfa Sür Manşet, Yazarlar 23.10.2023 3655 Görüntüleme

TEKNİK DİREKTÖR KIYIMI

2023-2024 Süper Lig sezonunda teknik direktör değişikliklerinin ardı arkası kesilmiyor. Sezonunun ilk 9 haftası biterken teknik direktör değişiklikleri dikkat çekmeye başladı. Geçtiğimiz sezon aynı dönemde takımlarımız sadece 4 takım teknik direktör değişikliği yapmışken bu sezon sayı 10 oldu.

Bu sezon takımlar ve yöneticiler alınan kötü sonuçların sorumluluğunu, kendilerinin yanlış transfer politikaları, yanlış kurulan kadroları, mali başarısızlıkları ve yönetim hatalarına bakmaksızın doğrudan teknik direktörlerde bularak acilen yolları ayırma yoluna gidiyorlar. Maalesef bu yola başvuranlar arasında Trabzon ve Beşiktaş gibi büyük takımlar da var.

Teknik direktör değişikliğine ne tesadüftür ki bizim milli futbol takımımız da uydu. Yurt içinde teknik direktör yetiştirememe sorumluluğunu üstlenmeyen Türkiye Futbol Federasyonu doğal olarak yerli hocalardan sadece daha önce görev yapmış hocalardan herhangi bir farklılık olmaz diye başarısı “Sergen hocanın dediği gibi” süper ligde dördüncülük yaşamış hocayı çok başarılı bularak takımın başına getirdi. Yeni hoca ile son iki maçında galibiyet yaşayan milli futbol takımımız 2024 Avrupa Şampiyonasına doğrudan katılma hakkını elde etti. Milli futbolcularımızın inanılmaz mücadeleleri ile eski alman hocayı ne kadar sevdiklerini de gösterdiler!

Federasyon başkanı Büyükekşi, lig şampiyonu Galatasaray ile Türkiye Kupası’nı kazanan Fenerbahçe arasında oynanacak TFF Süper Kupa maçının Suudi Arabistan’da oynanmasının Türk futbolunun marka değerine katkı sağlayacağını söylüyor. Ayrıca bu konu ile ilgili olarak önce kulüpler ile konuştuklarını ve kulüplerin de maçın orada oynanmasını istediklerini söyledi. Büyükekşi, Suudi Arabistan’ın büyük paralar harcayarak dünya yıldızlarını getirerek yaptıkları yatırımın çok değerli olduğunu ve süper kupa için takımlara ödeyeceği paranın takımlar için iyi bir getiri olacağından bahsediyor. Ne yazık ki takımlarımız Cumhuriyetimizin 100.ncü yılında maçı hele hele Suudi Arabistan gibi bir yerde oynayacağına Samsun’da oynasaydı milyonlarca Türk insanının kalbinde taht kurarlardı ama demek ki para daha değerli, konuşulacak çok fazla bir şey yok.

Umarım; unuttuğumuz milli değerlerin paradan daha değerli olduğunu hatırladığımız eski güzel günlere tekrar dönebiliriz, Cumhuriyetimizin ve kutlamalarımızın sonsuza kadar sürmesi temennisiyle.

Hüseyin Demirel

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb