reklam
Ana Sayfa Spor, Sür Manşet 11 Ekim 2023 325 Görüntüleme

BEYKOZ İDMANYURDU BŞK.MEHMET YİĞİT ALP İLÇE YEREL MEDYASI İLE BULUŞTU

Beykoz İlçesi Spor Kulüplerinden Beykoz İdmanyurdu Spor Kulübü Başkanı Mehmet Yiğit Alp, İlçe Yerel Medya temsilcileri ile Kavacık'ta bulunan Doğal Dükkan işletmesinde bir toplantı gerçekleştirdi.

Beykoz İlçesi Spor Kulüplerinden Beykoz İdmanyurdu Spor Kulübü Başkanı Mehmet Yiğit Alp, İlçe Yerel Medya temsilcileri ile Kavacık’ta bulunan Doğal Dükkan işletmesinde bir toplantı gerçekleştirdi.

Başarılı iş adamı gerek Beykoz İdmanyurdu Spor Kulübünün kuruluş süreci gerekse de iş hayatına ait deneyimlerini aktarırken Beykoz İlçesine renk katan bir kulüp oldukları ifade edip, 2 sezonluk TFF Bölgesel Amatör Lig tecrübesi sonrasında döndükleri İstanbul Süper Amatör Ligde mücadeleye devam edeceklerini hatırlattı.

Başkan Alp kahvaltılı buluşmada serbest bölümde kendi iş hayatına yani televizyon ekranlarında en çok izlenen dizilerin yapımcısı olan NTC Medya özelinde sektöre ait deneyimlerini aktardı. Alp dizi sektörünün son yıllarda yaptığı ihracat ile ülke ekonomisine önemli bir döviz girdisine neden olduklarının altını çizerken kendilerinin de firma olarak buna katkıda bulunmaktan mutlu olduklarını söyledi.

Programın ikinci bölümünde Beykoz İdmanyurdu Spor Kulübünün, TED İstanbul Koleji SK olarak kurulduğu günden itibaren yaşanan süreci aktaran Başkan Alp, ” Biz, Beykoz İdman Yurdu Spor Kulübü’nü 5 yıl önce kurarken TED İstanbul Koleji Spor Kulübü Futbol Şubesi olarak kurarken belirlediğimiz hedef Beykoz’un gençliğine spor yapabilecekleri bir ortam sağlamaktı. İlk önce Ted Koleji adı altında başladık. Orada, Rahmetli Uğur Sakaloğlu’nun, Gökhan Suülker’in ve Yasin Sakaloğlu’nun çabalarıyla hep birlikte bir yapı oluşturduk. Ben, Ted Koleji Spor Kulübünün ilk 3 yılında da geri planda olmayı tercih etsem de tüm masrafını karşıladım ve kurulduğumuz sene İstanbul 2.Amatör Liginden 1.Amatör Lige çıktık. Bir sonraki sezon başarımızı devam ettirmek suretiyle İstanbul Süper Amatör Lige çıkış yaptık.” diye konuştu.ALTYAPIDA TÜM YAŞ KATEGORİLERİNDE VARIZ

Başkan Alp açıklamalarının devamında şu ifadelere yer verdi, ” Beykoz İdmanyurdu Spor Kulübü olarak alt yapıyla ilgili mesai harcamaktayız ve yatırımlara başladık.  A takımda düzeyindeki kadromuzdaki futbolcuların tamamına yakını Üniversitelerde okumakta, özellikle de spor akademisinde okumaktalar. Öte yandan genç takımda yer alan futbolcularımıza da burs imkanı sağlıyoruz.”

U18 YAŞ GRUBUNDA ŞAMPİYON OLDUK

Beykoz İdmanyurdu Spor Kulübü Başkanı Mehmet Yiğit Alp açıklamalarının devamında ” Biz bu çalışmaları yaparken yıkıcı rekabetten de uzak durmaya çalışıyoruz. Hem TFF Bölgesel Amatör Ligde hem Süper Amatör Ligde bizimle karşılaşmak için gelen misafir takımlara, oynadığımız her maçtan sonra sonuç ne olursa olsun yemek ikramında bulunduk. 2022-23 sezonunda U18 Yaş Futbol takımımız yer aldığı grupta şampiyon oldu. Biz kulübümüzü kurarken amacımız, Beykoz’da gençlerin spor yapmasın sağlamak uyuşturucudan, kötü alışkanlıklardan uzak durmalarına katkıda bulunmak idi. Bunu spor ile yapabileceğimizi düşündük ve öte yandan da Sporculuk yaşantılarının yanında yaparken eğitimlerine de çok önem veriyoruz.”

ALTYAPIDAKİ SPORCULARIMIZ İÇİN YEMEKHANE KURDUK

Alt yapıya önem veren bir kulüp olduklarına vurgu yapan Alp, ” Alt yapıdaki tüm çocuklarımıza idman sonrası kurmuş olduğumuz yemekhane ile bu anlamda ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bunları yaparken de düzenli bir sistem kurmaya çalışıyoruz. Mesela Beykoz İdman Yurdu’nda para ödenme, malzeme gibi problemlerin olmamasını sağlamaya çalışıyoruz. Çünkü ben düzenli sistemin başarı getireceğine inanıyorum. Biz Kulübü kurarken kamuoyunda bir yıl mı, iki yıl mı, üç yıl mı kalabilirler diye konuşmalar oldu ama öyle olmadığını herkes gördü. Kulübümüz öylesine bir hevesle ya da biz de spordan bir rant elde edelim diye kurulmuş değil. Ben sporda yapılabilecek en üst düzey yöneticilikleri yapmış biriyim…, Federasyonlarda, Trabzon Spor’da, Trabzon Spor Basketbol Şubesinin Başkanlığı yaptım takımı şampiyon yaptık en üst lige çıkardık, ilk senemizde düştükten sonra bir kez daha çıkardık. ” dedi.

YER BULURSAK TESİS YAPACAĞIZ

Trabzon Kulübünde Başkan Yardımcılığı, As Başkanlık yaptığını aktaran Başkan Alp, ” O yüzden burada kişisel olarak herhangi bir rant, beklenti, siyasi-sportif hiçbir beklentim yok. Tüm derdimiz bu çocuklara spor yaptırmak. Bu arada tesis kurmak için Beykoz Belediyemizle konuşuyoruz, yer arıyoruz, eğer ki yer bulursak tesis yapacağız. Tesis yaparsak, bu dediğimiz şeyleri çok daha rahat yapma şansımız olacak. Ayrıca tesisi sadece kendimiz için istemiyoruz, yeter ki böyle bir tesis yapabilelim, herkes, diğer kulüp ve sporcular da faydalansın.” şeklinde konuştu.BEYKOZ’DAKİ TÜM SPOR KULÜPLERİ İLE İYİ İLİŞKİLER KURMA DÜŞÜNCESİNDEYİZ

Konuşmasının bir diğer boyutunda Beykoz İlçesinde Kurulu bulunan diğer spor kulüpleri ile ilgili düşünce be beklentilerini aktaran Başkan Alp, ” Diğer kulüpler içinde, ben onlarla yaptığımız toplantılarda da söyledim, elimizden bir şey geliyorsa yapmaya hazırız. Bence Beykoz, İstanbul’da çok enteresan bir yer… Hem siyasi olarak hem sportif olarak çok kuvvetli bir yer. Etki alanı çok geniş, bu etki alanının olumlu anlamda kullanılması gerekli. Bunu kullanırken de tüm spor kulüplerini katarak söylüyorum spor branşlarının tamamında güçlü olmamız lazım. Çıktığımız noktada tekrar söylüyorum, toplumsal fayda üzerinden gidiyoruz, toplumsal faydayı ne kadar fazla sağlayabileceğimizin peşindeyiz. Bunun için sizlerden gelecek desteğe ihtiyacımız var, yol göstermenize ihtiyacımız var çünkü sizler ilçe medyası olarak Beykoz İlçesini çok iyi biliyorsunuz, bizim nerelerde ne yapabileceğimize dair yönlendirme yapabilirseniz çok mutlu oluruz.” dedi.

Beykoz İdmanyurdu Spor Kulübü Başkanı Mehmet Yiğit Alp Beykoz İlçe Medyası ile ilk kez bir buluşma gerçekleştirdiklerini söylerken, bunun gecikmiş bir buluşma olduğuna vurgu yaparak, ” Biz bugüne kadar yaptıklarımızı paylaşmadık o bizim kusurumuz, bizim hanemize yazılsın. Bundan sonra yaptıklarımızı paylaşıp, ileride daha iyisini nasıl yapar bunu konuşmamız lazım. Bu tür işlerde ortak akıl çok önemli.” şeklinde konuştu.

Beykoz İdmanyurduspor Takımın İstanbul Süper Amatör Ligde 2023-24 sezonunda çıkacağı ilk maç öncesine denk gelen buluşmanın başında takım sporcu, teknik kadro ve yöneticileri her iki kulübün ortak kararı ile tarafsız saha olan Avcılar Atatürk Stadındaki Ayazağaspor maçına uğurlandı.

Beykoz İdman Yurdu Spor Kulübü Başkanı Mehmet Yiğit Alp’i ilçe yerel medya temsilcileri ile buluşmasında Kulüpte Yönetim Kademesinde görev yapan bazı isimler dışında, Kulüp Sportif Direktörü Vedat Ateş ile Futbol Şubesi Sorumlusu Mehmet Türker Yılmaz hazır bulundular.

Öte yandan İASKF Genel Sekreteri ve Beykoz Amatör Spor Kulüplerini Destekleme Derneği Başkanı Asım Özdemir ile Beykoz Belediyesi Spor Müdürlüğünden İskender Közen konuk olarak etkinlikte hazır bulundular.

 

Yorumlar

İlginizi çekebilir

AK Parti zaferini kutladı

AK Parti zaferini kutladı

Tema Tasarım | AnatoliaWeb