reklam
Ana Sayfa Sür Manşet, Yazarlar 24.08.2023 3793 Görüntüleme

GÜNAH KEÇİSİ ARAMAK

CEV Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası’nda grubunda ilk 3 maçı olan İsveç, Azerbaycan ve Çekya’yı da yenerek son 16 turuna katılmayı garantileyen Filenin Sultanları grubundaki 4’üncü maçında Yunanistan’ı da set vermeden mağlup etti ve son maçında ev sahibi Almanya ile karşı karşıya gelecek. Ülkemizin gururu Filenin Sultanlarına bundan sonraki maçlarında ve Avrupa şampiyonluğu için başarılar diliyoruz.

Türkiye Futbol Federasyonu, ilk iki haftası geride kalan Trendyol Süper Lig ve hakemlerle ilgili sosyal medya, yazılı basın ve televizyonlardaki spor programlarındaki itirazlar ve olumsuz açıklamalar sebebiyle üzüntülü olduklarının belirterek bir açıklama yayınladı. “Türkiye Futbol Federasyonu, göreve geldiğimiz ilk günden bu yana adil, eşit, şeffaf ve tarafsız yönetim anlayışıyla önemli projelere imza attıklarını belirterek VAR ve hakem kararlarına ilişkin Merkez Hakem Kurulu’na itiraz ve bilgi talebinde bulunmasının önünün açılması ve yaklaşık 10 milyon euro yatırımla bu sezonun ikinci yarısından itibaren devreye alacağımız yarı otomatik ofsayt sistemi futboldaki rekabetin dengeli bir şekilde gerçekleşmesine imkan sağlayacak vizyon projelerimiz arasında yer almaktadır. Türk futbolunun yükselen trendini sürdürebilmesi için bu konuda tüm tarafların gerekli hassasiyeti göstermelerini beklediğimizi kamuoyunun bilgisine sunuyoruz” denildi.

Ancak, açıklamada VAR kayıtlarının yayınlanması konusunda hiçbir kelime yok. Şeffaflık ve tarafsız yönetimden bahsediyorsanız VAR kayıtlarını açıklamanız gerekmez mi. Ayrıca VAR sistemi yurt dışında sorunsuz ve kavgasız işlerken bizde her hafta birtakım hakemler tarafından doğranıyorsa ve bu açıklamaların tamamı mağduriyet taşıyan tarafları yatıştırmaya çalışmaktan başka hiçbir işe yaramaz. Çıkan sonuç ise; birileri sistem tarafından kollanıyor ve kollanmaya devam ediyor demektir.

Aslında bütün bu kavgaların sebebi; sadece şampiyon olmayı ve yıldız sayısını düşünen, alt yapıya önem vermeyip pahalı ve yaşlı transferlerle başarı arayan takım yöneticileri. Dolayısıyla borç yükü altında ezilen, hatta neredeyse iflas etmiş kulüplerimiz bir de sportif sonuçlarda olumsuzluk yaşadıklarında her ne kadar haklı olsalar da taraftarlara karşı bir günah keçisi bulmak zorundalar. Esen kalınız.

Hüseyin Demirel

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb