reklam
Ana Sayfa Sür Manşet, Yazarlar 26.07.2023 3806 Görüntüleme

VOLEYBOLDA DÜNYA MARKASIYIZ

Bu sütunlarda defalarca övgüyle bahsettiğimiz Voleybol Kadın Milli Takımımız yani “Filenin Sultanları” daha önce de final oynayıp kaybettiği Voleybol Uluslar Liginde şampiyonluğu Çin’i 3-1 yenerek kazandı ve Dünya sıralamasında da 1 numaraya yükseldi. Şampiyonanın MVP’si yani en değerli oyuncusu milli pasör çaprazımız Melisa Vargas olurken Gizem Örge en iyi libero ve Zehra Güneş de en iyi orta oyuncu seçildi. Gerçekte kızlarımız bize bir ilki yaşatarak övgü ve takdiri sonuna kadar hak ettiler.

Voleybolda hem kadınlarda hem de erkeklerde milli takımlarımız başarıdan başarıya koşarken genç millilerimizde abla ve abilerinden aşağı kalmadığını gösteriyorlar. Slovenya’da düzenlenen Maribor 2023 Avrupa Gençlik Olimpik Yaz Festivali’nde erkekler 400m serbest stilde milli yüzücü Emir Batur Albayrak oyunlar rekoru kırarak altın madalyanın sahibi oldu.

Bulgaristan’ın Filibe şehrinde düzenlenen 23 Yaş Altı Dünya Kürek Şampiyonası’nda Fenerbahçe Kulübü sporcusu, 22 yaşındaki milli kürekçi Elis Özbay tek çifte kategorisinde en yakın rakibine 50 metre gibi inanılmaz bir fark atarak dünya şampiyonu oldu ve altın madalyanın sahibi oldu. 2021 yılında da Merve Nur Uslu ile iki çifte kategorisinde zirvede yer alan milli kürekçimiz geçen yıl İtalya’da sadece üç saniye farkla ikinci olmuştu. Bu gençlere ve onun bunun adamı olmayan gerçekten başarıya odaklanmış hocalar eşliğinde çalışmalarını devam ettirmeleri ve kulüpleri tarafından kişisel gelişmelerine olanak tanıyacak yatırımların yapılması halinde yıllardır sporun her branşında özlem duyduğumuz Olimpiyat Dünya ve Avrupa şampiyonluklarına ve madalyalara uzanmak nasıl kolaylaşacak göreceğiz.

Futbolda Avrupa kupalarında kritik bir sezona giriyoruz. 2024-25’te tüm turnuvalar yeni formata geçecek, Şampiyonlar Ligi’nden başlayarak her biri 36’lı tek dev puan tablolarıyla oynanacak. Süper Lig şampiyonunun tekrar Devler Ligi gruplarına doğrudan girebilmesi için ilk 10’a içinde yer almamız gerekli. Sezona 13’üncü sırada giriyoruz rakiplerimiz Ukrayna, Sırbistan, İsviçre, Avusturya ve İskoçya. Avrupa kupalarına katılan takımımıza başarılar ve bol ülke puanları diliyoruz.

Hüseyin Demirel

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb