reklam
Ana Sayfa Sür Manşet, Yazarlar 23.01.2023 3759 Görüntüleme

BİRAZ DÜNYADAN BİRAZ BİZDEN

Bu hafta oynanan maçlardan sonra Süper ligde ilk devre sona erdi daha önce Dünya Kupası sebebiyle 6 haftalık ara verilmesi sebebiyle devre arası olmayacak ve maçlar bundan sonra aralıksız devam edecek. Süper lige şampiyonluk parolasıyla giren Fenerbahçe geçen hafta kendi sahasında Galatasaray’a 3-0 gibi net bir skorla yenilmesinin ardından ezeli rakibi liderliğini perçinledi ve 4 puan gerisinde kaldı. Fenerbahçe bundan sonraki haftalarda daha fazla puan yaşaması halinde bu sezon da Fenerbahçe için hayal olur.

Aynı Fenerbahçe’de mali olarak da işlerin yolunda gitmediği söyleniyor.  Denetim firması tarafından yapılan raporlamaya göre kulüp bir kez daha “borca battık” olarak konumlandırıldı ve Yönetim Kurulundan acil önlem alınması hususunda uyarılarda bulunulmuş, aslına bakarsanız diğer büyük takımların bu durumdan daha farklı bir durumları yok.

Galatasaray lider olduğundan bunlar telaffuz edilmiyor, Beşiktaş ise ara transfer döneminde her şeye yolundaymış gibi transferlere devam ediyor. Golcüsü Wout Weghorst’un adeta kaçarcasına Manchester United’a transfer olması, Ronaldo’nun Al Nassr takımına 2.5 sezon için 500 milyon euro gibi tarihe geçen çılgın bir bedelle transferi ve Ronaldo’ya yabancı kontenjanında yer açmak amacıyla Kamerunlu forveti Vincent gözden çıkardı ve Aboubakar da Beşiktaş ile anlaştı. Transferi hayırlı olur ama mali yüklü açısında hiçbir bilgi yok.

Cristiano Ronaldo’nun Al Nassr takımına transferi sebebiyle Paris Saint Germain ile bir dostluk maçı düzenlendi. Maçta Riyadh All-Star takım ile Paris Saint Germain karşı karşıya geldi, sıradan bir dostluk maçı gibi gözüken maç aslınsa futbolun son yıllarına damga vurmuş ve “Hangisi daha büyük” tartışmasının çözülemediği Messi ve Ronaldo’nun karşı karşıya getirildiği inanılmaz bir düello oldu. Neticede Paris Saint Germain 5-4 kazandı ama Ronaldo 2, Messi de 1 gol atarak futbol severlere adeta gösteri yaptılar. İşin ilginç yanı ise; PSG maçı resmi youtube üzerinden canlı yayınlıyordu, maçın üçte ikisi bittiğinde Messi ve Ronaldo’nun çıkması sonucu youtube’da yaklaşık yarım milyon kişi maçın takibini bıraktı, işte büyük takım ve futbolcu olabilmek böyle bir şey.

Bizde ise Ankaragücü Beşiktaş maçında sahaya muşta atıldı ancak maça girişlerdeki sıkı kontrol ve aramalara rağmen atılan o alet oraya nasıl girdi ne Beşiktaş’tan ne de Futbol Federasyonundan bir tepki var ilginç değil mi?

Mutlu ve esen kalınız.

Hüseyin Demirel

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb