reklam
Ana Sayfa Sür Manşet, Yazarlar 24.05.2022 1248 Görüntüleme
Mehmet Mahmut YILDIZ

ŞAHLANIŞ HAREKETİ GENEL BAŞKANI

EYT SORUNU

Uzun zamandır gündemde olup ancak hükümet tarafından söz verildiği halde EYT sorunu olan vatandaşlarımızın sorunlarını bu zamana kadar çözüme kavuşmamıştır. Bu mağduriyetin ne zaman başladığıyla ilgili geçmişe bir göz attığımızda 8 Eylül 1999’da yürürlüğe konan 4447 sayılı yasa ile emekli olmak için aranan sigortalılık süresi (erkek için 25, kadın için 20 yıl) ve prim ödeme (5000 gün) şartlarının yanına bir de yaş şartı (kadın için 58, erkek için 60 yaş) getirildi.

8 Eylül 1999’dan önce sigortalı olanların yeni şartlara entegrasyonu da sigortalılık süresine göre kademeli olarak sağlandı. Sonuç olarak, emekli olmak için üç şartın (sigortalılık süresi, prim ödeme ve yaş şartının) birlikte sağlanması aranmaya başladı.

Peki bu şartlar nasıl oluyor 9 Eylül 1999 öncesinde yaş şartı aranmaksızın prim günü ve sigortalılık süresi şartları sağlanarak da emekli olunabilirken, yaş sınırlaması erkek için 60 kadın içinse 58 oluyor bu nedenle emekli olması gereken vatandaşlarımız haklarına kavuşamıyor.

2002 yılından bu yana günümüz hükümeti söz vermesine rağmen bu sorun çözülmüyor ve  bir yasa çıkartılarak çözüme götürülmüyor EYT’li vatandaşlarımız bu sorunlarını yakından takip etmekle beraber Maltepe mitinginde bizzat katılıp EYT’li vatandaşlarımızla beraber olup onlarla bu duygu selini beraberce yaşadık.

EYT sorunu çözülmesiyle ilgili Şahlanış Partisi olarak gerekli çalışmaların yapıldığını kamuoyu nezdinde söylemek istiyorum. Bu sorun çözülene dek takipçisi olacağımızı ve kanun çıkartılana dek bu konuyu gündemde tutacağımızı EYT’li vatandaşlarımızın yanında olacağımızı tüm kamuoyuna bildiririz.

Şahlanış Partisi Genel Başkanı

Mehmet Mahmut YILDIZ

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb