reklam
Ana Sayfa Kültür - Sanat, Sür Manşet 25 Ağustos 2021 1302 Görüntüleme

Bengü Efsen Sanat Akademisi Açılıyor

Bengü Efsen Sanat Akademisi Beykoz'daki yeni yerinde devam eden hazırlık sürecinin ardından eğitimlerine başlayacak.

Bengü Efsen Sanat Akademisi Beykoz’daki yeni yerinde devam eden hazırlık sürecinin ardından eğitimlerine başlayacak.

Beykoz Merkez Mahallesi Mehmet Yavuz Caddesi üzerinde bulunan Bengü Efsen Sanat Akademisi açılış öncesi basın mensuplarına tanıtıldı.

Bengü Efsen, yeni sanat akademisine ilişkin basın mensuplarına yaptığı konuşmayı Marmara Üniversitesi’nden yeni mezun olan kızı Buse Efsen ile birlikte gerçekleştirdi.

Toplantıya katılım gösteren basın mensupları Bengü Efsen ile birlikte Sanat Akademisini de gezme fırsatı buldu.Efsen, “Uzun yıllardır dostluk barış kültür ve sanat derneği olarak Beykoz’un kültür ve sanat hayatına katkı sağlamıştım.” dedi.

Bengü Efsen, “Şimdi artık Beykoz’da gördüğümüz ihtiyaçtan dolayı Bengü Efsen Sanat Akademisini açtık. Umarım her şey güzel olur. Çalışmalarımıza daha farklı sanatsal faaliyetler ekledik çünkü sadece müzikle bir akademi yeterli gelmedi.” ifadelerini kullandı.Alanında uzman hocalarla birlikte halk müziği korosu oluşturma gayesine işaret eden Efsen, “Biz keman öğretmeniyiz ama yan flüt, bağlama, kanun, gitar ve piyano derslerimiz de devam edecek. Pandemi döneminde müzisyen olarak yaşadığımız sorunlardan ötürü farklı bir zanaata merak saldık. Ahşap dönüşümün çok güzel olduğunu fark ettik ve Beykoz da bu zanaatı gerçekleştirmek için malzeme satışının olmadığını gördük. Bengü Efsen Sanat Akademisi müzik atölyesi ve ahşap atölyesi şeklinde hizmet verecek.” diye konuştu.“Buradaki hiçbir şey yeni alınmadı hepsi ikinci el”

Efsen, Sanat Akademisi’ndeki hiçbir eşyanın yeni alınmadığını ve ikinci el olduklarına vurgu yaparak, “Bunun yanı sıra dans isteyen çocuk çok var. Workshopları, drama dersleri ve kişisel gelişim seminerleri gibi eğitimlerimiz de yine akademi bünyesinde olacak” dedi.

Anne Efsen ve kızı Buse Efsen açılışı önümüzdeki günlerde yapılacak olan sanat akademisinin Beykoz’a hayırlı olması temennisinde bulundu.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb