reklam reklam reklam
Ana Sayfa Sür Manşet, Yazarlar 31.10.2020 1298 Görüntüleme
Mehmet Mahmut YILDIZ

ŞAHLANIŞ HAREKETİ GENEL BAŞKANI

Deprem üzerine!

Değerli yurttaşlarım, değerli okurlarım, bugünkü makalemizi deprem konusuna ayırdık.  Kısa makale olarak yazdım dikkatlerinize sunuyorum.

Bilindiği üzere 30 EKİM 2020 Tarihinde AFAD’a göre 6,6 Kandilli Rasathanesine göre ise 6,7 şiddetinde yer kabuğunun 16 km derinliğinde bir deprem meydana geldi. Ölen yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet yaralı yurttaşlarımıza acil şifalar diliyorum.

Değerli okurlarım, ülkemiz deprem kuşağı içersin de kalmaktadır. Zaten bilim adamlarımız akademisyenlerimiz bu konuları TV ekranlarında sürekli olarak gündeme getirmektedirler. Biz depremi en az hasarla nasıl atlatırız üzerinde bilim adamlarımız akademisyenlerimiz mühendis odalarının görüşleri doğrultusunda bir deprem çalıştayı düzenlemek zorundayız. Her deprem de vatandaşımızı yitirmektense hiçbir vatandaşımızı yitirmemenin daha önemli olduğunu vurgulamak istiyorum.

Biz Şahlanış Partisi olarak iktidar partisine şu öneriyi sunuyoruz. AFAD, AKUT gibi kurumların sayısı artırılmalı. Her il, ilçe, köylerde depremde görev alacak insanlarımız yeterince eğitilmeli her 15 günde bir İl ve İlçe belediyeleri tarafından deprem bilgi seminerleri, deprem tatbikatları yapılmalı kanaatindeyiz.

Bir makam sahibi olmak o makamın hakkını vermekle olur. Türkiye olarak yapı tekniği üzerinde tekrar düşünmek zorundayız. Mesela JAPONYA bu konuda uzman. Bir deprem olduğu zaman en az hasarla atlatabiliyor. Can kaybı 1 veya 2 yine yıkılan bina sayısı çok az, demek ki JAPONLAR Bu işi biliyor.

Tekrar JAPONYA örneğine dönersek Japonya’dan bu konuda teknik destek temin edilebilir düşüncesindeyim.  Yine de son karar yetkililerce verilecektir. Şahlanış Partisi olarak iktidar olduğumuz da ilk yapacağımız konulardan birisi de deprem üzerine çalışmalar yapmaktır. Bazı kişiler, siz olsaydınız gibisinden bir soru sorabilirler. Biz bu makaleyi projelerimiz arasından çıkardık zor günde ve bundan sonraki olası depremler için öneri olarak sizlerin dikkatine sunmak istedik.

Şahlanış Partisi iktidar olsaydı ne yapardı

  • Öncelikle depren çalıştayı veya konseyini toplardı.
  • Üniversitelerin Maden İnşaat Jeofizik Jeoleji Öğretim üyelerinden oluşan, belediyeler aracılığıyla 15 günlük özellikle 15 günlük periyotlarla İl İlçe deprem tatbikatı düzenlenirdi
  • Yeni nesil projeler Betonsuz projeler üzerinde çalışır ve neler yapılabileceği üzerinde.
  • Japonya örneği mutlaka incelenirdi.
  • Deprem yapı tekniği konusu mutlaka detaylı çalışma yapılırdı
  • AKUT AFAD Gibi mahalle teşkilatları kurulurdu

Makaleme burada son verirken depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir defa daha Allahtan Rahmet Yararlılarımıza acil şifalar Milletimize sabır ve Başsağlığı diliyorum. Yüce Rabbimiz ülkemizi ve milletimizi korusun. Sizleri en içten kalbi duygularımla selamlıyorum.

Mehmet Mahmut YILDIZ

Şahlanış Partisi Genel Başkanı

Yorumlar

İlginizi çekebilir

SUÇUMUZ TÜRK OLMAKMIŞ

SUÇUMUZ TÜRK OLMAKMIŞ

Tema Tasarım | AnatoliaWeb