reklam
Ana Sayfa Eğitim, Sür Manşet 25 Temmuz 2022 3468 Görüntüleme

Beykoz Üniversitesi mezunları yeni başlangıçlara merhaba dedi

Beykoz Üniversitesi’nde mezuniyet coşkusu yaşandı. 21 Temmuz Perşembe günü düzenlenen törene 2021-2022 akademik yılını başarıyla tamamlayan mezunlar, aileleri ve akademisyenler katıldı.

 

Beykoz Üniversitesi’nde mezuniyet coşkusu yaşandı. 21 Temmuz Perşembe günü düzenlenen törene 2021-2022 akademik yılını başarıyla tamamlayan mezunlar, aileleri ve akademisyenler katıldı. Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, törende yaptığı konuşmada mezuniyetin yeni bir başlangıç olduğunu belirterek, “Şimdi sizler için zorlu bir yaşam mücadelesi başlıyor. Sahip olduğunuz bu birikim ile mesleğinizde ve dünyanın neresinde olursanız olun yapacağınız işlerde başarılı olmaya adaysınız” dedi.Beykoz Üniversitesi’nin 2021-2022 Akademik Yılları Mezuniyet Töreni, 21 Temmuz Perşembe günü Beykoz Belediyesi Sahil Şenlik Alanı’nda gerçekleştirildi. 2021-2022 akademik yılını başarıyla tamamlayan, 1.500’ü aşkın öğrenci üniversiteden mezun olarak yeni hayatlarına merhaba dedi. Törene Beykoz Belediye Başkan Vekili Bünyamin Korkmaz’ın yanı sıra Mesudiye Belediye Başkanı İsa Gül, Beykoz Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ruhi Engin Özmen, Mütevelli Heyet Üyeleri, Rektör Prof. Dr. Mehmet Durman, Üniversite Danışma Kurulu Üyeleri, dekanlar, öğretim üyeleri, mezunlar ve aileleri katıldı.“10 lisans programımızdan ilk mezunlarımızı vermenin mutluluğunu yaşıyoruz”

Törende konuşan Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, bu yıl 10 lisans programının ilk mezunlarını vermenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek şunları söyledi:

“Bu törendeki en büyük mutluluğumuz ve gururumuz, bugün burada üniversitemizden 1.500’ü aşkın öğrencimizi başarılı bir şekilde mezun ediyor ve onları hayata uğurluyor olmamız. Geçen yıl lisans programlarımızdan ilk mezunlarımızı vermiştik. Bu yıl da 10 lisans programımızdan ilk mezunlarımızı vermenin mutluluğunu yaşıyoruz.  Yine, bu yıl ilk defa lisans programlarımızın mezunları arasında dünyanın değişik coğrafyalarından üniversitemize öğrenimleri için gelen uluslararası öğrencilerimiz de bulunuyor. Üniversitemizde şu anda 500’e yakın uluslararası öğrenci öğrenim görüyor. Ayrıca ön lisans, lisans ve yüksek lisans programlarımızdan not ortalamalarıyla ilk üç dereceye girerek mezun olan öğrencilerimizin 11’i kadın, 1’i erkek öğrencimiz. Kadın mezunlarımız bu yüksek başarılarından dolayı güçlü bir takdiri hak ediyorlar.”2021-2022 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni açılış konuşmasını yapan Mütevelli Heyet Başkanı R. Engin Özmen mezunlara hitaben şöyle konuştu; “Mezun olan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Sizlerin başarısına ortak olmak çok güzel. Öğrencimizin memnuniyet algısı bizler için değerli. Bağımsız üniversite araştırma kuruluşu ÜniAr tarafından gerçekleştirilen Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması-TÜMA 2022’de 73 vakıf üniversitesi arasında 18’inci sırada yer aldık ve Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman TÜMA 2022 araştırmasında tüm üniversiteler arasında ÜniAr Üstün Performans Ödüllerinde Gümüş Ödül’e layık bulundu. Bu sonuçlar bizler için çok kıymetli. Hepinizin yolu ve bahtı açık olsun.” dedi. “Mezunlarımızın yüzde 90’ı bir işe yerleşti ya da kendi işlerini kurdu”

Bugüne kadar Beykoz Üniversitesi’nden mezun olanların yüzde 90’a yakınının ya bir işe yerleştiğini ya da kendi işlerini kurduğunu belirten Durman, sözlerine şöyle devam etti:

“Günümüzde, üniversite öğrenimi sonrasında işsizlik en temel sorunların başında geliyor. Üniversite olarak bizleri diğer üniversitelerden ayıran, fark yaratmamızı sağlayan en önemli özelliğimiz, öğrencilerimizin mezun olur olmaz ve hatta öğrenimleri süresince istihdam edilebilmelerine, kendi işlerini kurabilmelerine olanak sağlayan, mezunlarımızı profesyonel iş hayatına hazırlayan özgün bir eğitim-öğretim yaklaşımı sunmamız. Bu çalışmalarımızın başarılı sonuçlarını da görüyoruz. Bugüne kadar üniversitemizden 6 bin 500’e yakın öğrenci mezun oldu. Mezunlarımızın yüzde 90’a yakını ya işe yerleşmiş ya kendi işlerini kurmuş ya da bir üst düzeyde öğrenimlerine devam ediyorlar.”“Yapacağınız işlerde başarılı olmaya adaysınız”

Mezunlara seslenen Rektör Prof. Dr. Durman, mezuniyetin yeni bir başlangıç olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Dünyada bazı ülkelerde mezuniyet günleri ‘mezuniyet’ değil, ‘commencement’ yani ‘başlangıç’ günü/ töreni olarak adlandırılıyor. Sizler de bugün mezun olarak yaşamınızda yeni bir döneme başlangıç yapıyorsunuz. Şimdi sizler için zorlu bir yaşam mücadelesi başlıyor. Sahip olduğunuz bu birikim ile mesleğinizde ve dünyanın neresinde olursanız olun yapacağınız işlerde başarılı olmaya adaysınız. Hayatın da sizlerden öğreneceği çok şeyler olacak, bu konuda cömert olun. Pozitif bilimin göstergelerine, hayallerinize, hatalarınıza ve daha da önemlisi sezgilerinize, güzel yüreklerinizin size söylediklerine güvenin; onlar sizleri hiçbir şekilde yarı yolda bırakmayacak, sizleri doğru olana yönlendirecektir. Hepinizi sevgiyle kucaklıyor, sizlere, aileleriniz ve sevdikleriniz ile birlikte sağlıklı, mutlu, onurlu ve başarılı bir yaşam diliyorum.”

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb