reklam reklam reklam
Ana Sayfa Siyaset, son dakika, Sür Manşet 4 Temmuz 2019 1358 Görüntüleme

İBB’nin indirim talebine Bakanlık’tan ret!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ndeki (FSM) çalışma nedeniyle oluşan trafiğe çözüm olarak "Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile Avrasya Tüneli'nde geçiş ücretleri düşürülsün" önerisine Ulaştırma Bakanlığı'ndan "İndirim gündemimizde yok" yanıtı geldi.  

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ndeki (FSM) çalışma nedeniyle oluşan trafiğe çözüm olarak “Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile Avrasya Tüneli’nde geçiş ücretleri düşürülsün” önerisine Ulaştırma Bakanlığı’ndan “İndirim gündemimizde yok” yanıtı geldi.  

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ndeki (FSM) çalışma nedeniyle oluşan trafiğe çözüm olarak “Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile Avrasya Tüneli’nde geçiş ücretleri düşürülsün” önerisine yeşil ışık yakmadı. Ulaştırma Bakanlığı “İndirim gündemimizde yok” mesajı verdi. İBB Ulaşım Daire Başkanlığı, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ndeki çalışmalar sürerken, araçların sıklıkla yöneleceği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nü rahatlatmak için, Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü’ne çözüm önerisini sundu. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde, trafiğin en yoğun olduğu sabah saatlerinde Asya-Avrupa istikametinde, akşam saatlerinde ise Avrupa-Asya istikametinde ek şerit açılmasına karar verildi. Ek şerit uygulaması, 2 Temmuz’da başladı.

Avrasya Tüneli girişinde de bazı tedbirlerle birlikte, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile görüşüldü. Sabah ve akşam, trafiğin en yoğun olduğu saatlerde, tünel girişlerinde trafik kontrolü için şerit daraltma uygulaması yapılmaması karara bağlandı.

İBB, günde 200 bin aracın geçtiği Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ndeki çalışmalar süresince, İstanbulluların trafik yoğunluğunu azaltmak için önlem alarak metrobüs seferlerinde yeniden düzenleme yaptı. Seferler bu süre boyunca kış tarifesine uygun olarak gerçekleşecek.

Köprü bakım çalışmaları öncesinde, İstinye-Çubuklu Arabalı Vapur Hattında 2 gemi ile 15 dakika arayla günde 106 sefer yapılırken, bu sefer aralığı 12 dakikaya çekilerek, günlük sefer sayısı 114’e çıkarıldı. İBB; önümüzdeki günlerde ihtiyaç halinde, arabalı ve normal vapur seferlerinde ilave yapılacağını duyurdu.

İstanbul’da yaşayan vatandaşların karayolu ulaşımı için en önemli araçlarından olan Fatih Sultan Mehmet Köprüsünde 27 Haziran’da başlayan bakım çalışmaları kapsamında, mevcut asfalt ve yalıtım tabakaları sökülecek, çelik tabliyenin izolasyonu yapılacak ve yeni asfalt tabakaları serilecek. Köprü bakım çalışmaları 17 Ağustos tarihine kadar devam edecek.

 

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb