reklam
Ana Sayfa Eğitim, son dakika, Sür Manşet 25 Mayıs 2018 2135 Görüntüleme

TÜBİTAK BİLİM FUARI AÇILIŞ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

Çavuşbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Nuray Özkan’ın önderliğinde, TÜBİTAK’ın destekleriyle hazırlanan bilim fuarı açılışı gerçekleşti.

Çavuşbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Nuray Özkan’ın önderliğinde, TÜBİTAK’ın destekleriyle hazırlanan bilim fuarı açılışı gerçekleşti.

Bilim Fuarında, öğretmenler ve öğrencilerin 8 aylık çalışmaları sonunda ortaya çıkan Elektrik Üreten Yollar, Osmanlıda Adetler, Yanmayan Motor, Türkçede Yabancılaşma, İklime Duyarlı Yollar, Sonsuz Enerji gibi 27 araştırma ve uygulama projesi sergilendi.

Halk Oyunları öğretmenlerinden Hacer Ormancı Koptagit ve Gökben Turgut’un başarıyla sergiledikleri Ege yöresine ait zeybek oyunu ayakta alkışlandı. Programın sonunda plaketler takdim edildi.

Açılışa Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden kimsenin katılmaması ise dikkatlerden kaçmadı.

Saygı durusu ve İstiklal Marşı ile başlayan TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açılış törenine, Beykoz Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Bülent Küçük, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı İl Mem Temsilcisi Beykoz İlçe Mem Arge Yetkilisi Atakan Avcı, TÜİK İstanbul Bölge Müdürlüğü Özel Kalem Müdürü Mustafa Alpay, Kavacık Antep Tatlı Dünyası İşletmecisi Taner Mert, Çavuşbaşı İmam Hatip Anadolu Lisesi Okul Müdürü Enver Gedikoğlu, Beykoz Anadolu Lisesi Okul Müdürü Engin Şimşek, Beykoz Mesleki Eğitim Kurumu Okul Müdürü Abdullah Aygün, Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi Okul Müdürü Abdullah Tanhan, Beykoz Şehit Ömer Halisdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Habip Küçükseymen, Beykoz Şehit Murat Akdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Serkan Şimşek, Bahattin Özyazıcı İlköğretim Okulu Müdürü Özgür Tan, Kavacık Borsa İlköğretim Okulu Müdürü Seçkin Doğan, Görele İlköğretim Okulu Okul Müdürü Halil İbrahim Şişman, Kavacık Kültür Temel Lisesi Okul Müdürü Lokman Doğan katıldı.

Misafirleri selamlayan Okul Müdürü Nuray Özkan şunları ifade etti: “Çavuşbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü olarak; bilimin ve bilimsel çalışmaların yeni nesiller tarafından benimsenmesini teşvik etmek, araştırma tekniklerinin, bilimsel raporlamanın ve bilimsel sunum becerilerinin tabana yayılarak siz pırlanta genç ve çocuklarımıza kazandırmak, gerçek hayattaki soru ve sorunlara çözüm bulunmasında bilimin ve bilimsel çalışmaların öneminin öğrenciler tarafından uygulayarak veya yaşayarak öğrenilmesini sağlamak amacıyla; planlama, organizasyon, koordinasyon, uygulama ve değerlendirme sürecini 8 aya yayarak büyük bir özveri, fedakarlık ve emek harcanarak ortaya çıkarılan böylesine gururlu bir günde açılış konuşması yapıyor olmaktan onur duyuyorum.”

“Çavuşbaşı Çok Programlı Anadolu Lisesi iken göreve başladığım 2013 yılından bu yana kurumumuzda görev alan ekip arkadaşlarımla ve kıymetli gençlerimle bir arada olmaktan duyduğum gururda ne denli haklı olduğumun en büyük ispatıdır. Burada sizlerle az sonra paylaşacağımız birbirinden değerli 27 araştırma ve uygulama projelerimiz, çok programlı anadolu liseleri dendiğinde oluşan toplumsal algının ne kadar yanlış olduğunun da bir göstergesidir. Çocuklarımızın TEOG başarı ortalamalarının, genel ortalamanın altında olduğu doğrudur. Çocukluk çağlarında gerek anne babalar olarak ebeveynleri, gerek biz eğitim camiası olarak öğretmenler, gerekse içerisinde bulunduğu sosyal ortamın TEOG başarısında etkisinin büyük olduğu unutulmamalıdır. Çocuklarımızın ve gençlerimizin doğru yönlendirildiğinde, başarabileceklerine olan inançları kuvvetlendirildiğinde, güven duygusu aşılandığında ve bilim, kültür, sanat ve spor organizasyonlarında yer alabilecekleri yetenek ve donanıma sahip olduklarına olan inancımızdaki samimiyet ve ışığı gördüklerinde uluslararası standartlarda meslek elemanı ve üreten gençlik olabileceklerine inancım tamdır.”

“Çok Programlı Anadolu Liselerinde öğretmen olarak görev almak emek ister, fedakarlık ister, azim ister, her türlü geçmiş başarısızlıklara ve yanlış algılara karşı istikrarla gençlerle el ele mücadele ister. Siz değerli takım arkadaşlarım, Çavuşbaşı MTAL öğretmenleri… Bu okulda sizlerle görev arkadaşı olmaktan onur duyuyor ve bugün bizimle bu tabloyu birlikte yaşayan herkesin huzurunda hepinizin önünde saygıyla eğiliyorum. Çocuklarımızla 8 ay boyunca pes etmeden her türlü maddi imkansızlıklara rağmen imkansızı başardınız ve inanmanın bir kez daha başarmanın yüzde 80’i olduğunu gösterdiniz.”

Beykoz Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Bülent Küçük şöyle konuştu: “Bilime, kültüre, sanata ve spora verdiği önem, gençlere duymuş olduğu tam inanç ve her türlü zorluğa rağmen eğitim camiasının örnek duruşu ile Beykoz ilçemizin markası haline gelmiş olan Çavuşbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde oluşturmuş olduğu kurumsal kültür için başta kıymetli Okul Müdürümüz Nuray Özkan olmak üzere emeği geçen tüm öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi gönülden tebrik eder,  akıl, zeka ve araştırmanın ortak ürünü olan bilimsel projelerinizin sergilenmiş olduğu bir organizasyona katılmaktan mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim.”

Bülent Küçük şöyle devam etti: “Sevgili gençler; geleceğimizi emanet edeceğimiz sizlerin, büyük bir inanç ve motivasyonla bilime duyduğunuz isteğe şahit olmak sanırım biz ebeveynlerin ve toplumun önde gelen en kutsal mesleklerinden birisi olan öğretmenlerimizin umudunun yeşermesinde ve büyümesinde temel yapı taşı. Her türlü bağımlılıkla, cehaletle, hastalıkla mücadele etmenin iki temel koşulunun bilim ve spor olduğu asla unutulmamalıdır. Koşullarımız ne olursa olsun, her türlü zorluk ve imkansızlık içerisinde dahil bilimi ve sporu tercih eden siz değerli çocuklarımıza ve gençlerimize gerek devletimizin gerekse her birimizin makamlarımızın kapıları ardına kadar açıktır. Ürettiğiniz, üretmeye devam ettiğiniz, sporu yaşam felsefesi haline getirerek sağlıklı zihin ve sağlıklı bedene sahip olduğunuz, ahlaki değerlerinize sahip çıktığınız sürece hiçbir güç ve kuvvet karşısında sallanmaz, bükülmez ve eğilmez olacağınız tartışılmaz bir gerçektir.”

“Bu sebepledir ki; bugün elinizden tutan öğretmenlerinizle girmiş olduğunuz bu zorlu süreç ardından ortaya çıkardığınız eserler ve eğitime, bilime, araştırma ve uygulamalara verdiğiniz önem bizleri daha güçlü kılmaktadır. Söz konusu bilim ve spor olduğunda; konuşacak sözüm, paylaşacak duygu ve düşüncem, yaşadığım heyecan ve motivasyon bitmeyeceğinden bir kez daha emeği geçen herkesi tebrik ediyor başarılarınızın devamını temenni ediyorum.”

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb