reklam
Ana Sayfa Siyaset, son dakika, Sür Manşet 2 Şubat 2018 2130 Görüntüleme

YEREL YÖNETİMLER EĞİTİM PROGRAMI TANITILDI

BEYMEZ ve Marmara Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleşecek olan Yerel Yönetimler Eğitim Programı tanıtıldı.

BEYMEZ ve Marmara Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleşecek olan Yerel Yönetimler Eğitim Programı tanıtıldı.

‘Yerelin Gücüne İnanan, Kentine Sahip Çıkan Herkesi Bekliyoruz’ sloganıyla yola çıkan BEYMEZ ve Marmara Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleşecek olan Yerel Yönetimler Eğitim Programı yerel basına tanıtıldı.

Türkiye’nin yerel yönetim yapısı, belediye kanunu ve büyükşehir belediyesi kanunu, belediyelerde finansman yönetimi, belediyelerde denetim, meclis yapısı, kentsel çevre yönetimi, planlama ve imar mevzuatı, kentsel dönüşüm ve kentsel tasarım, kent sosyolojisi ders konularını içeren eğitim seminerleri 9 hafta sürecek. 1 Mart Perşembe Günü derneğin eğitim salonunda başlayacak olan seminerler için kişi başı 500 TL ücret talep edilecek. Başvurular www.beymez.org.tr web adresinden veya 0 (216) 693 02 00 numaralı telefondan yapılacak.

Beykoz Korusu Sosyal Tesislerinde düzenlenen tanıtım toplantısına Beykoz Belediye Meclis Üyeleri Derneği (BEYMEZ) Başkanı Murat Ellialtı ve yönetim kurulu üyesi Hüseyin Yüksek, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Marmara Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi görevlisi Ahmet Yılmaz, Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Yerel Yönetimler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Rüveyda Kızılboğa Özarslan, AK Parti Belediye Meclis Üyeleri Emin Yavuz, Gül Biçer, Emine Ünlü, CHP Belediye Meclis Üyeleri Hakkı Emanet, Yılmaz Işık katıldı.

Misafirleri selamlayan Dernek Başkanı Murat Ellialtı şöyle konuştu: “İçinde yaşadığımız çağ, insan ilişkilerinin bozulduğu, insanlarının artık kendi içine kapandığı, sosyalleşmeyi sosyal olmayan mecralarda aradığı bir dönem yaşıyoruz. Böyle bir dönemde yerellik çok önemli bir kavramdır. Yerellik insanı insana yaklaştırması, çevresiyle irtibatlaştırması gereken bir kavram. Yerele sahip çıkmak, bu küreselleşen dünyada her zamankinden daha önem arz ediyor. Halka en yakın kamu kurumları yerel yönetimlerdir. İyi bir yerel yönetim vatandaşına kolay hesap verebilen, şeffaf, etkin çalışan bir kurumdur.”

Murat Ellialtı sözlerine şunları ekledi: “Biz BEYMEZ olarak, kendimize yakışan ilkleri gerçekleştirmek için yola çıktık. Marmara Üniversitesiyle beraber bir eğitim programı gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bu eğitimle yerel yönetim faaliyetlerine ilgi duyan herkesi yerel yönetimler konusunda bilgilendirmeyi amaçlıyoruz. Önümüzde gelecek sene bir mahalli seçim var. Biz bu seçimlerde görev almak isteyen herkesi programımıza bekliyoruz. Bizim bu programdan hedeflediğimiz bir başka husus da Beykoz’un marka değerinin yükselmesi katkıda bulunmak.”

Murat Ellialtı’nın ardından söz alan Marmara Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ahmet Yılmaz ve Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Yerel Yönetimler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Rüveyda Kızılboğa Özarslan, seminerlerin alt yapısı ve işleyişiyle ilgili bilgiler aktardı.

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek şunları ifade etti: “Yerel yönetimleri ilgilendiren bütün konularda ileride yönetici olmak isteyen herkesin önceden hazırlayabilmek için bir özveri göstererek bu konuya el atmaları sevindirici bir olaydır. Bütün siyasi partilerin bu konuda emek vermesi lazım. Çok büyük bir masraf gerektiren bir şey de değil. Bu hizmeti başlatan mevcut üyelerine, yeni üye olacaklara, kendisini geliştirmek isteyenlere kapılarını açan BEYMEZ’e teşekkür ediyorum.”

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb