reklam reklam reklam
Ana Sayfa Siyaset, son dakika, Sür Manşet 29 Aralık 2017 2436 Görüntüleme

Metin Külünk AK Gençleri yalnız bırakmadı

AK Parti Beykoz Gençlik Kolları Mehmet Akif Ersoy’u andı. Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerinin seslendirildiği gecenin sonunda Milletvekili Metin Külünk, İstiklal Marşı’nın tamamını salondakilerle tekrar ederek okudu. Milletvekili Metin Külünk’e, Mehmet Akif’in kara kalem çalışılmış portresi hediye edildi.

AK Parti Beykoz Gençlik Kolları Mehmet Akif Ersoy’u andı.

Mehmet Akif Ersoy’un ölümünün 81. Yılı münasebetiyle Prof. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde düzenlenen anma gecesine, AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Mustafa Gürkan, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ve eşi Ayşe Çelikbilek, AK Parti Beykoz eski İlçe Başkanı Adem Sefer, Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Tacettin Aksu, AK Parti Beykoz Kadın Kolları Başkanı Gaye Zayıf, AK Parti Beykoz Gençlik Kolları Başkanı Furkan Çeliker, Çamlıca Camii Dernek Başkanı Ergin Külünk, AK Parti Gençlik Kolları İl Yönetim Kurulu Üyesi Mürsel Kaya, Meclis Üyeleri,  partililer ve gençler katıldı.

Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerinin seslendirildiği gecenin sonunda Milletvekili Metin Külünk, İstiklal Marşı’nın tamamını salondakilerle tekrar ederek okudu.

Milletvekili Metin Külünk’e, Mehmet Akif’in kara kalem çalışılmış portresi hediye edildi.

İlçe Gençlik Kolları Başkanı Furkan Çeliker şunları söyledi: “Bugün söylemekten ve söylenmesinden gurur duyduğumuz İstiklal Marşı Akif’in milletiyle ve vatanıyla bütünleşmesinin en somut kanıtıdır. Dünyada hiçbir millet istiklal için Türkler kadar büyük bir bedel ödememiştir. Bu bedel ödeme görevimiz kıyamete kadar devem edecektir. Bizler hiçbir zaman eğilmeyeceğiz, bükülmeyeceğiz. Bugün yaşadığımız dünya adaletin egemen olduğu bir dünya olmaktan henüz çok uzaktır. Bütün insanlığın en büyük ihtiyacı adalettir. Türkiye’nin iç ve dış politikasının ana dinamiği bu adalet arayışını bütün muhataplarına kabul ettirme çabasıdır. Bizler zulüm karşısında eğilmeyecek, haksızlık karşısında asla susmayacağız.”

Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek şunları dile getirdi: “Akif’in düşünceleri hiç eskimeyecek. Çünkü Akif eskimeyenden bahsederek bugünlere geldi. Biz Akif’e gönül veriyorsak Kuran’a gönül vereceğiz. İslam’ın olmadığı yerde Akif yoktu. Öyleyse biz Akif’i sevmek için, onun yolundan gitmek için Kuran’ın yolundan gideceğiz. Dolayısıyla onların yolundan gidenleri seveceğiz. 15 Temmuz’da bu milletin bağımsızlığı için yüreğiyle birlikte canını da bu topraklara verenleri, gazi olanları seveceğiz. Biz belediye olarak Beykoz merkezde yaptığımız binamızı Mehmet Akif Kültür Evi olarak dönüştürdük. Orayı akademisyenlere vereceğiz. Onlar Akif’i anlatacaklar.”

İstanbul Milletvekili Metin Külünk şöyle konuştu: “Akif sıradan bir şair değildir. Akif bir dava adamıdır. Akif’i sıradan bir şair olarak kabul ederseniz ona ve bu topraklara haksızlık edersiniz. Akif’i dünden daha fazla anlamak zorundayız. Gençler siz şu anda Medine müdafaasının adısınız. Çünkü İstanbul küresel merkezdir. Dünyanın şekillenmesi İstanbul üzerinden vücut bulur. İstanbul’u tutan doğuyu ve batıyı tutar. Akif’in İstiklal Marşı, Çanakkale Şiiri’nde ifade ettikleri bir mücadelenin adıdır. Akif’in mücadelesi devam etmektedir. Akif mücadele ve bağımsızlık şairi mütefekkiri olmanın ötesinde batıyla batıya benzemeden bu topraklarda yeniden bir galibiyet aklıyla buluşturma mücadelesinin adıdır. Akif önce vatan ve bağımsızlık demektir.”

“Tıpkı 15 Temmuz’da bu milletin Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ayağa kalkışındaki sırrın vücut bulduğu pınardır, Akif. Akif, rahmetli olduktan sonra musalla taşında dahi ona eziyet etmekten imtina etmeyen o kirli akıl, aradan 80 yıl geçtikten sonra Türkiye’de Gezi üzerinden, MİT Tırları üzerinden, 15 Temmuz üzerinden Recep Tayyip Erdoğan’a saldırmaktadır. Akif bir Arnavut’tur.  Türklük biyolojik bir kimlik değildir. Akif Müslümanlıkla yoğrulmuş Türklüğünden gocunmayan bir mücadele adamıdır. Türkiye olarak şu anda savaşın orta yerindeyiz. Ancak Akif’in İstiklal Marşı’nı yazdığı dünden çok güçlüyüz. Artık Türkiye’nin yükselişini konuşuyoruz. 15 Temmuz milli bağımsızlıkçı çizgiyle Türkiye’yi kapitalizmin emrine verip, Türkiye’yi batının hizmetinde kılmak isteyenler arasındaki mücadelenin adıdır. 15 Temmuz da, 28 Şubat da Akif’e tahammül edememektir.”

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb