reklam
reklam reklam reklam
Ana Sayfa Siyaset, son dakika, Sür Manşet 28 Eylül 2017 1493 Görüntüleme

İBB’nin yeni başkanı belli oldu

Kadir Topbaş’ın istifasının ardından bugün yapılan oylamada İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yeni başkanı Mevlüt Uysal oldu.

Kadir Topbaş’ın istifasının ardından bugün yapılan oylamada İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yeni başkanı Mevlüt Uysal oldu. AK Parti’nin adayı Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal üçüncü tur oylamada 179 oy aldı. CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu ise 125 oyda kaldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, canlı yayında yaptığı açıklamada, ‘Sayın Kadir Topbaş’ın istifasıyla boşalan başkanlık için temayüle 337 arkadaşımız katıldı. Genel Başkanımızın tavsiyesiyle Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal oldu. Mevlüt Kardeşimizi tebrik ediyorum’ dedi.

YER KAVGASI ÇIKTI

Başkan seçimi için saat 15.00’da toplanıldı. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal secimi izlemek için geldiği İBB’deki locada oturacak yer bulamayınca “AK Partililer bütün salonu doldurmuş bize oturacak yer yok diye bağırınca” ortalık bir süre karıştı.

İLK TUR SONA ERDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) başkanlık seçimi başladı. İBB Meclisi’ne, Meclis 1. Başkan Vekili Ahmet Selamet başkanlık ediyor.  Oy verme işleminin öncesinde CHP adayı Ekrem İmamoğlu ve AK Parti adayı Mevlüt Uysal birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından meclis başkanı Selamet, seçimin nasıl yapılacağına dair üyelere bilgi verdi. Ardından oy verme işlemleri başladı. Oy verme işleminde üyelerin isimleri tek tek okundu.

307 oyun kullanıldığı ilk tur oylama yaklaşık 1 saat sürdü. Oylamanın ardından oyların sayımı işlemine geçildi.

 

İŞTE İLK TUR SONUÇLARI

Oyların sayımı tamamlandı. İlk tur sonuçları şöyle oldu:

Mevlüt Uysal: 179

Ekrem İmamoğlu: 126

İlk sonuçların belli olmasının ardından ikinci tur oylamaya geçildi.

İKİNCİ TURDA DA SONUÇ ÇIKMADI

İkinci tur oylamanın sonuçları ise şöyle:

Mevlüt Uysal: 179

Ekrem İmamoğlu: 128

İlk iki turda sonuç alınamamasının ardından son tur oylamaya gidildi.

YENİ BAŞKAN BELLİ OLDU

Üçüncü tur oylama sonucunda İstanbul Büyükşehir Başkanlığı’na Mevlüt Uysal seçildi. Mevlüt Uysal 179 oy aldı. Uysal’ın rakibi CHP adayı Ekrem İmamoğlu ise 125 oyda kaldı.

MEVLÜT UYSAL KİMDİR?

1966 yılında Antalya’nın Alanya ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini memleketinde tamamladıktan sonra, 1988 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.

Üniversite yıllarından itibaren ülke ve toplum sorunları ile yakından ilgilendi, siyasi ve sosyal çalışmaların içerisinde aktif olarak bulundu. Okulu bitirdikten sonra başladığı serbest avukatlık mesleğini icra ederken, bir taraftan da aktif siyasetle uğraştı. AK Parti’nin kurulması ile Küçükçekmece İlçe Teşkilatı Kurucu Başkanı oldu.

2009 yılında Başakşehir ve Bahçeşehir’in birleşerek ilçe olması üzerine 29 Mart 2009 Yerel Seçimlerinde Başakşehir Belediye Başkanı Adayı olan Uysal, 127 bin 482 seçmenden, oy kullanan 103 bin 111’inin 39 bin 072’sinin oyunu almayı başardı.

2014 Yerel Seçimlerde AK Parti adayı olarak ikinci kez seçime giren Uysal, sandığa giden 190 bin 906 seçmenden 92 bin 559 seçmenin oyunu alarak ikinci kez Başakşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturdu.

Yeni kurulan ilçede 9 yılda büyük projelere imza atan Mevlüt Uysal, Kadir Topbaş’ın istifasının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı adayı gösterildi. Mevlüt Uysal evli ve dört çocuk babası.

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb