reklam reklam
Ana Sayfa Genel, Gündem, Sür Manşet 2 Eylül 2017 1671 Görüntüleme

Beykozlu Ordu Mesudiyeliler’den Peksimetli Bayramlaşma

Beykozlu Ordu Mesudiyeliler Derneği Beykoz Çubuklu’da bulunan Beşevler Camii’nde bayram namazı çıkışı cemaate yöresel ekmekleri olan Peksimet dağıttı.

2016 yılında kurulan Beykozlu Ordu Mesudiyeliler Derneği yönetim kurulu üyeleri; İsmail Soner, İzzet Özmen, Mustafa Ersoy, Hakan Aydemir, Adnan Aydoğan’ın katılımıyla Çubuklu Beşevler Camiinde gerçekleştirildi.

Etkinlikte konuşan yönetim kurulu üyesi İzzet Özmen Mesudiye yöresinde Peksimet olarak bilinen somun ekmeği ile ilgili şu bilgileri verdi: “Yöremizde peksimet olarak bilinen bu somun ekmeği 1 yıl süreyle hiç bozulmadan kalabiliyor. Özel olarak pişirilen ve kuru olarak saklanabilen peksimet, sert olduğundan ancak yöresel olarak hazırlanan bir sosla yada ısıtılıp yumuşatılarak yenebiliyor. Dernek olarak bayramda köye gidemeyen hemşerilerimize bu yöresel ekmeğimizden ikram ederek hem onların memleket hasretlerini biraz olsun gidermek, hem de genç nesillere bu ekmeği tanıtmak amacıyla bu etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz.” dedi.

Mesudiye’de bulunan Beykozlu Ordu Mesudiyeliler Derneği başkanı Halim Okutan ise etkinlik ile ilgili şunları söyledi:
Okutan yaptığı açıklamada “Bizler doğduğumuz topraklardan gelip Beykoz’a yerleşen insanlarız. Her ne kadar da doğduğumuz topraklara özlem duysak da Beykozlu olduk artık. 2016 yılında kurduğumuz Beykozlu Ordu Mesudiyeliler Derneği olarak Beykoz’da çeşitli etkinlikler yaptık. Yöremizin önemli bir lezzeti olan bu Peksimet ekmeğini ilk kez Ramazan Bayramı’nda Karagözsırtı Cafer Ağa Camii’nde hemşerilerimiz ve Beykozlulara dağıttık. Bu bayramda yönetim kurulu arkadaşlarım Çubuklu Beşevler Camii’nde bu geleneği devam ettiriyor. Dernek olarak her bayram Beykoz’da hemşerilerimizin yoğun olarak yaşadığı bir mahallemizdeki camimizde bu etkinliğimiz devam edecek. Hemşerilerimizin memleket özlemlerini gidermenin yanında bu etkinliği mahalle camilerimizde yapmaktaki amacımız Beykozlulara da bu yöresel ekmeğimizi tanıtmak. Bu etkinliği bir gelenek haline getirmek için çaba harcayacağız. Bu bayramda 600 adet Peksimet ekmeği hazırlayarak Beykoz’a gönderdik. Katkı sağlayan tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb