reklam
Ana Sayfa Sür Manşet, Yazarlar 16.06.2023 3815 Görüntüleme

TRANSFER BÖYLE YAPILIR

Avrupa’da ve ülkemizde sezon biter bitmez yılın ilk ve çılgın transferi duyuruldu, Real Madrid Karin Benzema’nın takımdan ayrılması sonucu onun boşluğunu Borussia Dortmund’un gözde oyuncusu Jude Bellingham’ı kadrosuna katarak doldurdu. Real Madrid bu transferle 19 yaşındaki futbolcu için 6 yıllık sözleşme imzaladı ve Alman kulübüne 103 milyon Euro bonservis bedeli ödemeye razı oldu. Böylece Bellingham en pahalı İngiliz futbolcu olarak tarihe geçti.

Genç yetenekleri keşfetmeyi gelenek haline getiren Borussia Dortmund son yıllarda oyuncu satışlarından rekor gelir elde etmeye devam ediyor. 2017 yılından bugüne kadar sattığı 6 futbolcudan 511 milyon gelir elde etti.

Ülkemizdeki takımlar ise ucuz Afrikalı oyuncu ve neredeyse emekliliği gelmiş hatta geçmiş ünlü isimlere milyonlarca Euro bağlayıp bir iki sene sadece ülke içi şampiyonluğu kazanma derdindeler. Son yıllarda hangi Türk takımının Avrupa’da başarılı olduğunu, ülkemize bolca puanlar kazandırdığını ve şampiyon takımlarımızın ana hedefi olan Şampiyonlar liginde hem kendileri için iyi bir kazanç sağladığını ve üst turlara çıkarak adını ülke tarihimize yazdırdığını söyleyebiliriz. Milli takımımız da dâhil olmak üzere hala geçmişte elde ettiğimiz bir iki devamı gelmeyen başarılarla övünmekteyiz. Özetle Borussia Dortmund’un 6 yıl içinde genç yetenekleri bularak ve bir iki sene sonra satarak elde ettiği gelir neredeyse bizim üç büyük kulübün toplam borcuna eşit. Başka söze gerek var mı bilmiyorum, umarım bizim takımlar da böyle transfer yapmayı öğrenirler.

Devam etmekte olan Voleybol Milletler Kupasında Kadın takımımız fırtına gibi eserek son yıllarda ülke sporunun yüz akı olmaya devam ediyor. Kadın milli takımımız Kanada galibiyetinden sonra Dünyada sıralamasında 6. Sıraya yükselmiş durumda ve istikrarlı olarak başarı çıtasını yükseltmeye devam ediyorlar.

Erkek Milli Voleybol takımımız ise CEV Avrupa Altın Ligi A Grubu 5. maçında Portekiz’i 3-1 mağlup ederek Danimarka ile oynanacak son karşılaşma öncesi grup liderliğini garantileyerek adını Hırvatistan’da düzenlenecek Dörtlü Finale yazdırdı, başarılarının devamını diliyoruz.

Çok yakında kutlayacağımız Kurban Bayramınızı tebrik eder, bol kazançlı ve sağlıklı günler dilerim, esen kalınız.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb