reklam
reklam reklam reklam
Ana Sayfa Sür Manşet, Yazarlar 24.12.2022 3941 Görüntüleme

DÜNYA KUPASININ ARDINDAN

Sürprizlerin çok olduğu ve ilk defa sezonun yarısı gelmeden oynanan bir dünya kupasını daha bitirdik, bitti ancak kutlamaları, yansımaları, dedikoduları, kavgaları hala devam ediyor ve devam da edeceğe benziyor.

Konuşmaya gruplardan başlasak şu gerçek ortaya çıktı; bu mevsimde oynanan bir Dünya Kupasında Fransa hariç hiçbir Avrupa takımı hatta Brezilya da dâhil olmak üzere vasatın ötesine geçemedi adeta sapır sapır döküldüler, mevsime ve iklime alışık Afrika takımları başarılı oldu biz de bunları sürpriz olarak gördük. Fransa’yı finale kadar taşıyan ise Avrupalı futbolcular değil de siyahi yıldızları oldu.

Ronaldo gibi bir büyük futbolcunun adeta yok olmasını ve kariyerini bitirmek için kendi teknik direktörü de dâhil olmak birçok kişi yarış etti ve bunların hepsi senelerden beri süregelen Messi mi yoksa Ronaldo’mu büyük sorusunun cevabını vermek için yapıldı sanki. Haksızlıklar Portekiz maçına atanan Arjantinli hakemin Portekiz aleyhine verdiği penaltı ile başladı yine de haksızlık etmek istemem Messi büyük futbolcu ama Arjantin Hollanda maçında Beşiktaş takımında oynayan Weghost’u maç sonunda elini sıkmak için uzattığında ifadesiz şekilde refüze etmesi büyüklüğüne hiç de yakışmadı. Mbappe’yi asla pas geçmemek gerekir diye düşünüyorum, finalde Arjantin 2-0 öne geçtiğinde herkes bu iş bitti derken o daha bitmedi diye haykırıyordu ve finali penaltılara kadar taşıyan oldu. Neticede ne kadar iyi olursan ol daima kazanan haklıdır ancak Mbappe futbolun geleceğine damga vuracağı bir gerçek.

Türkiye Futbol Federasyon Başkanı Mehmet Büyükekşi göreve başladığından beri çok istikrarlı ve iyi niyetli olarak çalışıyor. Görevinin ilk 6 ayında yaptıklarını açıkladığı toplantıda “Hakem atamalarının futbol kulüplerinin önünde yapılacak olmasını” açıklarken futbol kulüplerini bu kadar federasyonun içine dâhil etmesi bana sanki “Sarı öküzü vermesi” gibi geldi, inşallah bu düşünce kulüplere daha büyük tavizlerin yolunu açmaz.

Acısıyla tatlısıyla bir yıl daha geçti ve yeni yılın herkese umut dolu, bol kazançlı, sağlıklı, mutluluk dolu yaşanası günler getirmesini dilerim. Esen kalınız.

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb