reklam
Ana Sayfa Sür Manşet, Yazarlar 23.08.2022 4515 Görüntüleme

İSLAMİ DAYANIŞMA OYUNLARI

2021 yılında yapılması gerekirken Covid-19 salgını için ertelenen İslami Dayanışma Oyunları’nın beşincisi, Türkiye’nin ev sahipliğinde Konya’da 56 ülkeden 4 binin üzerinde sporcu katılımıyla gerçekleştirildi. Uluslararası büyük organizasyona aday olan ülkemizin; bu oyunların başlangıcından bitimine kadar tekrarlanmaması gereken, kulağımıza küpe olacak ve ders alınacak birçok olumsuz olay gerçekleşti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından oyunların tanıtımı medya aracılığıyla tüm ülke içinde yapılırken oyunların yapılacağı Konya’da sadece kent içine belli sayıda asılan afişler ile yapılmaya çalışıldı. Ülkemizde yaşanan güç ekonomik koşullarda yapılan bu tanıtım yeterli olmadı ve ülke içi ve yapılacağı şehirde yaşayan insanların çok fazla ilgisini çekmedi.

Bazı sporcuların yaptığı anlamsız hareketler de oyunların özüne zarar verdi. Öncelikle açılış töreninde stadın zemini kullanılmaz hale geldi, atletizm yarışmasında uzak doğudaki Müslüman bir ülkenin Hristiyan sporcusu istavroz çıkarırken ekranlara konuk oldu, atletizm müsabakalarının başlangıçtaki üç günlük sonuçların tamamının yanlış olduğu anlaşıldı ve iptal edildi, tartan pist düzgün alt yapıya sahip olmadığı için çöktü. Güreşleri seyretmeye gelen seyirciler tesis müdürünün keyfi uygulaması sebebiyle salona alınmadı ve en önemlisi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İslami Oyunlara çağrılmadı, umarım bu hatalar tekrarlanmaz, gerçekleştirmeye aday olduğumuz büyük organizasyonları yüzümüzün akıyla başarılı bir şekilde gerçekleştiririz.

Transfer döneminde performanslarıyla yabancı takımların takibine giren genç ve bazı başarılı yabancı oyuncular Avrupa’nın çeşitli takımlarına transfer oldu. Fenerbahçe’den Kim Min Jae İtalyan Napoli takımına, Beşiktaş’tan Emirhan İlkhan İtalyan Torino takımına, yine Beşiktaş’tan Rıdvan Yılmaz İskoçya’nın Glasgow Rangers takımına, Galatasaray’dan Marcao İspanyol Sevilla takımına ve Trabzonspor’dan Ahmetcan Kaplan Hollanda’nın Ajax takımına transfer olarak belki de futbol tarihimizin en fazla yabancı takımlara verdiğimiz oyuncu sayısına ulaştık. Burada esas olan bu futbolcular için aldığımız bonservis bedelleri, ucuza mı yoksa değerlerine mi gittikleri bunu bilmiyoruz ancak değerlerinin altına gittikleri kesin.

Bunu aşabilmemiz için; Süper Ligin imaj değerini ve futbol kalitemizi arttıramadığımız sürece her başarılı oyuncuyu değerinin çok çok altında ihraç etmeye devam edeceğiz.

Sağlıklı ve esen kalınız.

Hüseyin Demirel

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb