reklam reklam
Ana Sayfa Sür Manşet, Yazarlar 26.04.2022 3905 Görüntüleme

SAYGI ve FAİR-PLAY

Geçtiğimiz hafta sonu Gaziantepspor’a konuk olan Göztepe kümede kalma savaşını sürdürmek için çıktığı maçın uzatma bölümünün ikinci dakikasında orta sahadan serbest vuruş kazandı. Ancak hakemin serbest vuruş yerine hakem atışıyla başlatmasından dolayı topu kullanan Soner Aydoğdu Gaziantep kalecisinin önde olduğunu görür görmez topu doğrudan kaleye yolladı, direkten dönen topu Jahovic tamamlayarak ağlarla buluşturdu ve Göztepe 1-0 öne geçti. Ancak Göztepeli futbolcular atılan bu golün Fair Play ruhuna aykırı olduğunu düşünerek her şeye rağmen küme düşmeyi de göze alarak yapılan santranın akabinde Gaziantep oyuncularına gol atması için müdahale etmeyerek kaleyi açtı, neticede Gaziantep sporlu Figueiredo topu alıp doğrudan kaleye gitti ve bu golle skor 1-1 oldu. Ancak ilginçlikler burada bitmiyordu, maçın bu netice ile bitmesi beklenirken ev sahibi Gaziantep rakip ceza sahası içindeki bir pozisyonda penaltı kazandı ve topun başına geçen Muhammet Demir, Göztepe’nin yaptığı centilmenliğe karşılık penaltıyı göstere göstere dışarı attı. İki takım oyuncularının yıllardır özlemini duyduğumuz bu “Saygı ve Fair-Play” tavrı içi onları canı yürekten alkışlıyorum.

Bu netice ile Göztepe küme düştü. Geçtiğimiz ay içinde kulüp görevlerinden istifa eden Mehmet Sepil bildiğiniz üzere kulüp hisselerinin çoğunluğuna sahip. Danimarkalı iş adamı Ankersen Göztepe kulübüne talip olduktan sonra birkaç defa İzmir’e gelerek stat, tesis ve alt yapı arazilerini gezerek değerlendirmelerde bulunmuş hatta Altay ile oynanan maçı da seyretmişti, böylelikle bir Türk kulübü belki de ilk defa yabancı bir yatırımcı tarafından satın alınacağa benziyor.

Futbol kamuoyu ve Fenerbahçe’ye gönül vermiş milyonların en çok merak ettiği konuların başında gelen gelecek sezon takımı kimin çalıştıracağıdır. İsmail Kartal ile takımın son 10 haftada aldığı başarılı sonuçlar ile lig ikinciliğine kadar çıkılması gelecek sezon Şampiyonlar Ligine katılabilme ihtimali çoğunluğun fikri olarak gelecek sezonda da İsmail Hoca ile devam edilmesi yönünde. Başkan Koç ise her türlü riski göze alarak gelecek sezon şampiyonluğu kazanabilmenin yolunun yabancı hoca ile olabileceğine inanıyor ve bu konuda son iki adaydan biri Löw diğeri ise en son Benfica’yı çalıştırmış olan ve son karar gibi gözüken Portekizli Jorge Jesus. Kulübün yaşadığı mali sıkıntılara rağmen, ekibine ve kendisine ödenecek toplam tutar ile istediği transferlerle kulübe daha ne kadar yük ilave edeceği ve neticenin başarılı olup olmayacağını da zaman gösterecek, hayırlısı.

Ramazan Bayramınızı kutlar, esenlikler dilerim.

Hüseyin Demirel

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb