reklam reklam
Ana Sayfa Sür Manşet, Yazarlar 23.03.2022 4214 Görüntüleme

KULÜPLERİN ŞİKÂYETİ Mİ YOKSA AMACA MI ULAŞILDI?

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu sezonun bitimine 10 hafta kala Türk futbolunda deprem etkisi yaratan bir karar aldı. Süper Lig’de düdük çalan ve içlerinde Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus gibi en tecrübeli isimlerin yer aldığı FİFA ve Avrupa’da da kabul görmüş 13 hakemi görevden aldı ve bu hakemlerden sadece Özgür Yankaya’nın VAR hakemi olarak görev alabileceklerini belirtti. Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ferhat Gündoğdu bu kararı Performans, yıpranma ve gençleştirme” gerekçeleriyle aldıklarını açıkladı.

Sezonun bitimine haftalar kala alınan bu kararlar; spor camiasında tabiriyle bir deprem etkisi yaratarak ülkemizde uzun zamandır hataları tartışılan ve futbolun vazgeçilmez unsuru olan hakemlerin saygıyı neredeyse yitirdikleri ve değer kaybını tepe noktasına getirmiştir. Türkiye Futbol Federasyonu, Merkez Hakem Kurulu vasıtasıyla kulüplerin yıllardır süren futbolu yönlendirdikleri şikâyetlerine kulak verdiğini mi göstermiştir, yoksa “istenilen amaca ulaşıldığı” için mi bu hakemleri gözden çıkarmıştır bunu zaman gösterecek.

Türkiye Futbol Federasyonu başkanı Nihat Özdemir, Süper Lig takımlarımıza bu sezon 8 yabancı, gelecek sezon 7, ondan sonraki sezonda ise 6 yabancı oynatma şartı getirdiklerini böylelikle yerli oyuncuların önlerinin açıldığını ve önemlerinin arttığını belirtti. Bu sayede takımlarımızın alt yapıya önem vereceklerini ve yeni yetenekli oyuncular yetiştirerek ülke futbolumuzun ilerlemesine önemli ölçüde katkıda bulunacaklarını söyledi

Bunun yanında Türkiye Futbol Federasyonu FIFA ve UEFA ile görüşmelerin tamamlandığını ve savaş nedeniyle mağdur olan Ukraynalı veya Rus sporcular ile bu ülkelerde oynayan yabancı sporcular için 7 Nisan tarihine kadar “Özel Geçici Transfer Dönemi” açtıklarını ve takımlarımızın yabancı kontenjanı sınırları içinde ülkemize transfer yapabileceklerini belirtti. Bu karar gelecek sezonda yabancı sayısını düşürmeye çalışan kulüplerimiz için bir imkân değil sıkıntı yaratacak bir karar gibi gözüküyor.

Eczacıbaşı Kadın voleybol takımı CEV Kupasında Alman temsilcisini hem Türkiye’de hem de Almanya’daki maçlarda yenerek Avrupa şampiyonluğuna ulaştı. Erkeklerde ise Halkbank aynı kupada ülkemizdeki maçta yendiği Fransız takımına Fransa’daki maçta altın sette kaybederek 2.nci oldu her iki takımımızı da başarıları için tebrik ediyoruz.

Hoş ve esen kalınız.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb