reklam
Ana Sayfa Sür Manşet, Yazarlar 24.01.2022 3570 Görüntüleme

VİTOR PEREİRA

Bugün gazetelerden öğrendiğimiz kadarıyla İngiltere Premier Lig’de tehlike hattının 4 puan üzerinde yer alan Everton’da Norwich yenilgisinin ardından teknik direktör Rafa Benitez ile yollar alınan kötü sonuçlar sebebiyle ayrıldı.

İspanyol teknik adamı gönderen Merseyside ekibi, Fenerbahçe’nin eski teknik direktörü Vitor Pereira Everton’ın sahibi Farhad Moshiri’ye bir sunum yaptı. Portekizli teknik adamın beğenilen sunumu sonrasında Moshiri, Pereira’da karar kıldığı belirtildi.

Kariyerinde daha önce Porto ve Olympiakos ile şampiyonluklar yaşayan Vitor Pereira, Fenerbahçe’deki ilk döneminin ardından Almanya Bundesliga 2 ekibi 1860 Münih’in başına geçmiş ve takımı Almanya 3. Ligi’ne düşürmüştü. Daha sonra Çin’in SH SIPG takımının başına geçen Pereira, görev aldığı 3 yılda takımına iki kupa kazandırdı ve akabinde ne yazık ki ikinci defa Fenerbahçe’nin başına geldi ve sonuç hepinizin malumu, Everton’a hayırlı olsun. Demek ki Ali Koç’tan daha iyiyi gören ve seçebilen futbol adamları ve takım sahipleri varmış!

Fatih Terim’in ardından yeni hocası Torrent ile 3.ncü maçına çıkan Galatasaray Hatay ve Kasımpaşa’nın ardından Trabzonspor’a yenilerek süper ligin 23.ncü hafta sonunda düşme potasında bulunan Fraport TAV Antalyaspor’dan sadece 3 puan uzakta ve 15.nci sırada bulunuyor. Hele son Trabzon maçı hariç futbolcuların bu maça kadar olan isteksizliği ve seyircinin boş vermişliği (yönetimin istifasını istemesinin haricinde) gerçekten çok yazık. Fatih Terim’in ahı tutuyor herhalde.

Anlaşılan o ki bu sene hakemler Trabzonspor aleyhine penaltı vermeye korkuyorlar hayırlısı, ancak son Galatasaray maçında inanılmaz kurtarışlar yapan Uğurcan, son maçta iki penaltı kaçıran ama bu maçta beraberlik golünü atarak galibiyeti hazırlayan Bakasetas ve galibiyet golünü atan Visca şampiyonluğu iyice Trabzon’a yaklaştırdılar.

Televizyoncu ve iyi bir futbolsever Acun Ilıcalı, İngiltere Championship ekibi Hull City’yi 24 milyon Euro karşılığında satın alarak takımda köklü değişiklikler yapmak için düğmeye bastı. Ilıcalı ilk olarak 4.5 milyon Euro ve bir sonraki satıştan yüzde 50 pay karşılığında Allahyar Sayyadmanesh ve Fenerbahçe ile el sıkıştı. Ilıcalının ülkemizden daha başka futbolcu ve teknik adamlarla da temasta olduğu söyleniyor.

Sağlıklı ve esen kalınız.

Hüseyin Demirel

 

 

 

 

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb