reklam
Ana Sayfa Sür Manşet, Yazarlar 19.12.2021 5456 Görüntüleme

BOKS, HALTER ve OLİMPİYATLAR

Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Thomas Bach, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, halter ve boksu “Olimpik sporların iki problem çocuğu” olarak nitelendirirken bu spor dallarındaki ‘federasyon’ sorunlarının acilen çözülmediği durumunda bu iki kategorinin 2028’de Olimpiyat oyunlarının dışında bırakılacağını söyleyerek özellikle halter konusunda çok kaygılı olduğunu ifade eden Bach, doping skandallarına ve bu sporun uluslararası alandaki idaresiyle ilgili sorunlara değindi.

Bach, boks alanında da yaşanan mali sıkıntılar sonrası ciddi reform ihtiyacının devam ettiğini belirtti ve 2016 Rio Olimpiyatları’nda yaşanan hakem skandalını hatırlatarak Uluslararası Boks Birliği; yönetim, mali şeffaflık ve sürdürülebilirlik ve hakemlik ve maç yönetim süreçlerinin dürüstlüğüne dair süregelen kaygıları başarıyla çözdüğünü göstermeli. Uluslararası Halter Federasyonu ve gelecekteki yöneticileri, kurumun kurallara uyma ve etkili kültür değişimi yönündeki dönüşümünü ortaya koymalı. Dahası bu sporda tarihsel bir sorun olan doping meselesini başarıyla çözmeli ve dopingle mücadele programının dürüstlüğünü, sağlamlığını ve tam bağımsızlığını garantilemeliler dedi ve “Eylül ayında yayımlanan bir raporda, Olimpiyatlardaki boks hakemlerini kapsayan inanılmaz bir yolsuzluk ağı gözler önüne serildi. Prof. Dr. Richard McLaren tarafından hazırlanan raporda hakemlerin rüşvet aldıkları aralarında işaretleşerek maçlarda şike yaptıklarını söyledi. Son olarak da Uluslararası Boks Birliği ile Uluslararası Halter Federasyonu’nun gerekli reformları 2023 yılına kadar hayata geçirmesi durumunda, bu iki sporun Olimpiyatlardaki durumunun yeniden değerlendirileceğini de belirtti.

Tabi bu açıklamalar ülkemizin Olimpiyatlardaki madalya kazanımlarına baktığımızda bizleri direkt etkiliyor. Son olimpiyatta kazanılan boksta 1 altın, 1 gümüş ve güreş ile halter dallarında 3 bronz madalya ile en çok madalya kazandığımız branşlar. Geçmişte halterde Naim Süleymanoğlu ve Halil Mutlu ile yıllarca estirdiğimiz Olimpiyat ve Dünya Şampiyonluklarını çok özleyeceğimiz günlere geldik demektir.

Galatasaray Kulübü her puan kaybettiği maçın akabinde hakem hataları ve hakemlerin davranış biçimlerini eleştiren açıklamalarına devam ediyor. Ancak şu konu artık anlaşılmalıdır; Lig bu hakemlerle devam edecek ve onların veya bilinmez güçten aldıkları talimatlar neticesinde belirlenmiş takımlar istenilen başarıyı elde edene kadar onların en kuvvetli rakipleri adeta kıyma makinasından geçirilecek.

Fenerbahçe yönetimi; geçen sezon 10 hafta görev yapan Emre Belözoğlu’nun aldığı puan ortalamasını bu sezon aynen tekrarlamış olsaydı takım puan tablosunda nerede olabileceğini hiç düşünüyor mu? Unutmayalım artık bizlerin bizden başka dostu yok, umarım çok geçmeden bu anlaşılır.

Hepinizin yeni yılını kutlar, yeni senenin ülkemizin her ferdine sağlık, mutluluk, huzur ve her gün değer kaybetmeyen bol kazanç getirmesini dilerim.

Hüseyin Demirel

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb