reklam
Ana Sayfa Sür Manşet, Yazarlar 26.10.2021 4496 Görüntüleme

MERKEZ HAKEM KURULU

Türkiye Futbol Federasyonu ve Kulüpler Birliği Vakfı temsilcileri federasyonun Riva tesislerinde sezon başından beri süren ve bir türlü çözülemeyen Merkez Hakem Kurulunun yapısı ve hakemlerin performanslarının değerlendirildiği toplantı ile bir araya geldiler. Toplantıda federasyonu Servet Yardımcı, Yılmaz Büyükaydın ve Ali Düşmez temsil ederken kulüpler Birliği Vakfı Başkan Ali Ağaoğlu, Ali Koç, Burak Elmas, Süleyman Hurma ve Birinci Lig Kulüpler Birliği Başkanı Ecmel Sarıalioğlu ile temsil edildiler.

Servet Yardımcı toplantı sonundaki açıklamada; Kulüplerin Türk hakemliği ve Merkez Hakem Kurulunun işleyişiyle ilgili önemli şikâyetlerinin olduğunu ve Futbol Federasyonu olarak bu şikâyetlere kayıtsız kalmayacaklarını kulüp başkanlarına ilettiklerini, ortak çalışma grubu oluşturulduğu ve en kısa zamanda kısa, orta ve uzun vadede aksiyonlar alınarak Türk hakemliğinin imajını eski günlerine döndürmeye çalışacaklarını belirtti.

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ağaoğlu ise; hakem kararları, atamalar ve bunları içeren problemlerle ilgili federasyonla aynı düşüncede sahip olunması sebebiyle geleceğe yönelik bu sorunların çözülmesi konusunda umutlu olduklarını belirtti.  Türk futbolunun kronikleşen sorunlarının şahıslarla alakalı olmadığını sistemdeki sıkıntıların neticesinde ortaya çıkan sorunlar olduğunu söyledi.

Bu görüşmenin ardından önce Metin Tokat akabinde ise federasyon temsilcilerinin Kulüpler Birliği üyeleriyle yaptığı toplantıda da beklediği desteği bulamayan Serdar Tatlı konuyu ekibiyle görüştükten sonra istifa kararı aldı. Türkiye Futbol Federasyonundan toplantı talep eden Serdar Tatlı, görüşmenin ardından uzun süredir kuruluş yapısı, aldığı kararlar ve hakemlerin sahadaki performansları nedeniyle ağır eleştirilere hedef olmaları sebebiyle ve yeni bir yapılanmanın önünü açmak için 10. Hafta hakemlerini görevlendirerek mail ile şık olmayan bir şekilde istifasını federasyon yönetim kuruluna sundu. Serdar Tatlı’nın istifasının ardından Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulunun başına geçecek isim için yurt dışında bulunan federasyon başkanının yurda dönmesini bekliyor.

Ne acıdır ki; ülkenin her alanında olduğu gibi spor ve yönetiminde de hiçbir zaman bir B planı olmaması ve birilerini memnun etmek üzerine yapılan atama ve görevlendirmeler ne zamana kadar sürecek. Yüksek enflasyon etkisinde olan ülkemizde milyarlarca Euro veya Dolar borçlarla kadrolar kurup sporda başarılar beklemek ne büyük bir hayal değil mi?

Hoşça ve esen kalın.

 

 

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb